Novo mesto: Zdravstveni dom vzpostavil novi cepilni center

Cepilni center pri Zdravstvenem domu Novo mesto. (vir: arhiv)

V Zdravstvenem domu Novo mesto po novem izvajajo cepljenje v nadgrajenem cepilnem centru na sedežu zavoda, ki se nahaja na spodnji strani Zdravstvenega doma, v posebnem šotoru nasproti lekarne.

Poročali smo že (tukaj), da je informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik blokirala predhodne prijave prek eUprave. Zato je prijava na cepljenje mogoča prek ambulant izbranih osebnih zdravnikov ali samostojno prek elektronske aplikacije, ki je dostopna na spletni strani Zdravstvenega doma.

V ZD Novo mesto zagotavljajo, da je postopek prijave prek aplikacije uporabniku prijazen, zainteresirana oseba pa vpiše številko kartice zdravstvenega zavarovanja in svojo telefonsko številko.

Vse osebe, vabljene na cepljenje, bodo predhodno prejele SMS obvestilo z navedenim terminom cepljenja in osnovnimi dodatnimi informacijami, zato prosijo za skrbno spremljanje sporočil.

Cepljenje proti covid-19 se v sklopu cepilnega centra Zdravstvenega doma Novo mesto izvaja skladno z nacionalno strategijo cepljenja.

Zdravstveni dom izvaja cepljenje za širše območje Dolenjske, ki ga pokriva, to je območje kar osmih občin: Mestne občine Novo mesto in občin Šentjernej, Škocjan, Šmarješke Toplice, Žužemberk, Straža, Dolenjske Toplice, Mirna Peč.

M. D.