Novo mesto: Za obolele s konoravirusom pripravljajo stavbo nekdanje interne

Stavba nekdanje interne Splošne bolnišnice Novo mesto, ki jo bodo zdaj z evropskimi sredstvi povsem prenovili. (vir: arhiv)

V Splošni bolnišnici Novo mesto se pospešeno pripravljajo na pričakovano povečanje hospitaliziranih bolnikov, okuženih z novim koronavirusom. Zaščitne opreme imajo dovolj za sproti, glede novih dobav ne pričakujejo večjih težav.

Strokovni direktor novomeške bolnišnice Milivoj Piletič je za STA dejal, da so imeli za morebitne hospitalizirane bolnike v delu stavbe nekdanje interne bolnišnice že zdaj pripravljenih nekaj več kot 20 postelj, v teh dneh pa bodo temu namenili celotno stavbo.

S tem bodo prišli do skoraj 80 postelj, urejanja pa se bodo lotili postopno oz. po potrebi, saj za zdaj vse obolele s koronavirusno boleznijo premeščajo v UKC Ljubljana ali na Golnik.

Dodatne bolnišnične kapacitete za obolele zaradi koronavirusa intenzivno pripravljajo tudi v ostalih slovenskih bolnišnicah. V Brežicah, na primer, bodo del izpraznjenega internega oddelka, ki je ločen od preostale bolnišnice, namenili za 24 postelj. Te bodo namenjene morebitnim hospitaliziranim zaradi potrjene okužbe s koronavirusom. Teh potreb sicer za zdaj v Posavju še nimajo, še včeraj je bil tam okužen le en bolnik.

C. R.