Novo mesto: V Revozu pričakujejo, da se bo dobava delov uredila v drugi polovici leta

Revoz Novo mesto (vir: arhiv)

V novomeški avtomobilski tovarni Revoz, katere proizvodnjo že dlje hromi pomanjkanje elektronskih sestavnih delov, pričakujejo, da se bo dobava teh delov v drugi polovici leta uredila. Do takrat bo še prihajalo do krajših nekajdnevnih zaustavitev proizvodnje, delavci pa bodo medtem na čakanju, so za STA povedali v Revozu.

V Revozu so proizvodnjo v ponedeljek vnovič pognali.

Prihodnji teden se jim vnovična zaustavitev obeta v četrtek in petek, podobne kratke zaustavitve proizvodnje pa pričakujejo še aprila in maja oz. vse do druge polovice leta, ko naj se bi dobava omenjenih sestavnih delov uredila, je dejala vodja Revozove službe za komuniciranje Nevenka Bašek Zildžović.

Zaradi krčenja proizvodnje so bili sicer v Revozu primorani v začetku meseca preiti na zgolj eno proizvodno izmeno. Po januarskih napovedih nameravajo odpustiti približno 450 zaposlenih.

Do zdaj so odpustili približno 350 proizvodnih delavcev. Preostalih približno 100 bo postopno odšlo do konca leta, ko naj bi Revoz zaposloval okoli 1600 ljudi.

Bašek Zildžovićeva je za STA povedala, da so v tovarni pripravili predstavitev nekaterih podjetij, ki iščejo delovno silo. Z morebitnimi zaposlovalci so navezali stike, sodelovali pa so tudi z zavodom za zaposlovanje. Po povratnih informacijah, ki so jih dobili v tovarni, je večina odpuščenih že našla novo zaposlitev.

Na trgu dela je namreč dovolj povpraševanja, predvsem pa po tako kakovostni delovni sili, kot je Revozova, je še dodala Bašek Zildžovićeva.

Glede aktualnih razmer so v Revozu navedli, da se avtomobilska Skupina Renault in z njo tudi Revoz še vedno soočata z velikimi težavami na področju oskrbe z elektronskimi deli. Poslovanje je zaradi tega oteženo, veliko pa je prilagajanj in sprememb proizvodnih načrtov.

M. D.