Novo mesto: Ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa

Rotovž (www.geago.si)

Po vsej Sloveniji je zaradi omejevanja širjenja novega koronavirusa prepovedano zbiranje in gibanje na javnih površinah. Vladni odlok predvideva nekaj izjem, med njimi so dostop do službe, lekarn in bolnišnic ter do najbližje trgovine z živili.

Poleg države so številne ukrepe sprejele tudi občine, tokrat predstavljamo ukrepe v Mestni občini Novo mesto, ki je tudi največja občina v jugovzhodni Sloveniji.

Občina Novo mesto poziva vse občane, ki bi želeli s prostovoljnim delom pomagati najbolj ranljivim skupinam prebivalstva pri dostavi hrane, zdravil in ostalih življenjskih potrebščin, da se pridružijo prostovoljcem v različnih organizacijah.

Občani se lahko obrnejo na naslednje organizacije:

– Območno združenje Rdečega križa Novo mesto (tel. številka 041 746 742 ali prijava prek spletnega obrazca);

– Škofijska Karitas Novo mesto (tel. številka 040 532 037 ali e-naslov [email protected]);

– Združenje katoliških skavtov in skavtinj (tel. številka 070 650 844 ali e-naslov [email protected]).

Načrtovani začetek nove sezone izposoje koles GoNm je začasno prestavljen.

Za informacije in zagotavljanje nujnih potreb najranljivejših skupin prebivalstva (predvsem starejših) je uvedena dežurna telefonska številka 07 39 39 289. Na voljo je vsak dan med 7. in 20. uro.

Parkiranje na javnih parkiriščih v občini je brezplačno. Ukrep ne velja za parkirno hišo Novi trg.

Do nadaljnjega je zaprta občinska stavba. Zadeve lahko meščani urejajo preko spletne pošte [email protected] ali navadne pošte na naslovu Seidlova cesta 1.

Za informacije in nujne zadeve so na voljo na telefonski številki 07 39 39 202 v ponedeljek in torek od 8. do 17. ure, v sredo od 8. do 17. ure ter v četrtek in petek od 8. do 14. ure.

Storitev brezplačnega prevoza za starejše Prostofer je začasno prekinjena.

C. R.