Novo mesto: Srečanje predstavnikov Fakultete za informacijske študije z nizozemsko raziskovalno ekipo AlterContacts

(vir: FIŠ Novo mesto)

Predstavniki Fakultete za informacijske študije v Novem mestu so se v torek, 3. oktobra 2023, srečali z nizozemsko ekipo globalnega raziskovalnega centra AlterContacts.

 

Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu (FIŠ) se v zadnjih letih lahko pohvali z odličnimi dosežki na raziskovalnem področju – tako v smislu kvalitete dela raziskovalcev kot tudi v smislu uspešnosti pri prijavah na projekte. Eden izmed številnih projektov, ki trenutno potekajo na fakulteti, je tudi razvojno-raziskovalni projekt AI-powered Next Generation of VET.

Cilj omenjenega projekta je oblikovati transnacionalno evropsko platformo odličnosti v poklicnem izobraževanju in usposabljanju (VET), ki bo pomagala premostiti trenutno pomanjkanje veščin, vezanih na umetno inteligenco (AI). S tem bodo spodbudili ponudnike platforme, da prepoznajo in sprejmejo svoj delež prizadevanj za razvoj in implementacijo AI-rešitev.

V okviru tega partnerstva je bil tudi sestanek med ekipo FIŠ in predstavnikoma globalnega raziskovalnega centra AlterContacts. Ta se sicer osredotoča na trajnostni razvoj in ima poseben posvetovalni status pri Organizaciji Združenih narodov (ECOSOC). Na srečanju je beseda tekla o sodelovanju na projektu AI-powered Next Generation of VET in o drugih možnih sinergijah med obema institucijama.

 

 

Ekipa FIŠ z dekanom, prof. dr. Matejem Makarovičem, in predstavnikoma centra AlterContacts, Massimom Mercurijem, soustanovitelj in predsednik upravnega odbora ter Julio K. Skupchenko, vodjo partnerstva za cilje trajnostnega razvoja in članico upravnega odbora.

Vir: FIŠ Novo mesto

M. D.