Novo mesto: Splošna bolnišnica spremenila režim vstopa v stavbo

Splošna bolnišnica Novo mesto (vir: SB Novo mesto)

V Splošni bolnišnici Novo mesto so spremenili režim vstopa v bolnišnico. Postali so Covid bolnišnica, ki že sprejema Covid paciente, zato so bili prisiljeni sprejeti dodatne varnostne ukrepe, da bodo lahko čim bolj uspešni v boju z virusom, so zapisali v obvestilu za javnost.

Dodali so, da ob tem ne smejo pozabiti, da je potrebno storiti vse, da bo kljub dodatnim varovalkam preostala dejavnost bolnišnice potekala čim bolj nemoteno in po načrtih.

Zato vse vljudno prosijo, da na dodeljen termin prihajajo čim bolj točno in ne več kot 15 minut pred samim predvidenim terminom pregleda/posega/preiskave/sprejema.

Pred vstopom v bolnišnico je treba pripraviti vabilo na pregled in izpolnjen vprašalnik o zdravstvenem stanju, ki se izroči osebju na vhodu.

Zaradi povečanega števila obiskovalcev so na vhod postavili tudi varnostnika, ki bo pomagal pri nadaljnjih usmeritvah, ob vstopu v bolnišnico pa obiskovalcev izmerijo tudi izmerili telesno temperaturo na avtomatskem merilniku.

V primeru, da se želimo zgolj naročiti na zdravstveno storitev, pa vljudno prosijo, da potrdilo o izdani e-Napotnici oddamo v skrinjico pred vhodom v bolnišnico oz. za naročanje uporabimo enega od drugih načinov naročanja (spletna stran, telefon).

Z včerajšnjim dnem so COVID ambulanto iz Urgentnega centra prenesli v Zdravstveni dom Novo mesto, zato se testiranja v času od 7. do 19. ure izvajajo v zdravstvenem domu.

Zaradi spremenjene organizacije dela z včerajšnjim dnem v Splošni bolnišnici Novo mesto tudi ne izvajajo več samoplačniških testiranj.

“Prihaja slabo vreme, povečano število respiratornih okužb in le skupaj, z upoštevanjem navodil, bomo lahko uspešno prebrodili izzivov polno situacijo, ki je pred nami,” so še dodali.

M. D.