Novo mesto: Sofinanciranje sterilizacije in kastracije lastniških mačk

(vir: pixabay.com)

Mestna občina Novo mesto letos ponovno spodbuja k odgovornemu lastništvu živali, zato je pripravila projekt sofinanciranja sterilizacije in kastracije lastniških mačk. V ta namen bodo od 28. avgusta 2023 dalje na voljo boni za sofinanciranje sterilizacije ali kastracije lastniških mačk.

Lastniki mačk s stalnim bivališčem v Mestni občini Novo mesto lahko bone v vrednosti 27,5 evra prevzamejo v sprejemni pisarni Mestne občine Novo mesto (Seidlova cesta 1) vsak dan med delovnim časom.

Boni so vnovčljivi v treh izbranih veterinarskih ambulantah, ki delujejo v novomeški občini, akcija pa traja do 17. novembra 2023 oziroma do porabe razpoložljivih sredstev.

 Eno gospodinjstvo lahko prevzame največ dva bona, storitev pa po predhodnem naročilu opravljajo naslednje ambulante: A+VET veterinarska ambulanta (Markljeva ulica 2), Veterinarska ambulanta Buba (Ljubljanska cesta 27) in Veterina Novo mesto, ambulanta za male živali (Šmarješka cesta 2).

Novomeška občina želi s projektom poleg spodbujanja odgovornega lastništva živali zmanjšati tudi možnosti okužb s prenosljivimi boleznimi, poškodbe, infekcije in potepanja mačkov ter s tem povezane prometne nesreče, predvsem pa prispevati k skrbnemu nadzoru števila mačjih mladičev, ki bi neuspešno iskali ljubeč dom. Občina sicer vse leto skrbi tudi za zapuščene živali s financiranjem delovanja novomeškega zavetišča.

M. D.