Novo mesto: Prve vselitve v prenovljena neprofitna stanovanja

Predaja ključev na Kandijski 42 v Novem mestu (vir: MO NM)

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Novo mesto je začel s predajo prvih stanovanj upravičencem, ki so na podlagi javnega razpisa za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem prejeli najvišje število točk na objavljenih prednostnih listah.

Trenutno je na razpolago 14 stanovanj, večina od teh je bila lani prenovljenih.

Včerajšnjega dogodka predaje dveh stanovanj na Kandijski cesti 42 se je poleg direktorja novomeškega javnega stanovanjskega sklada Bojana Rajerja udeležil tudi župan Gregor Macedoni in novim stanovalcem ob tem zaželel veliko družinske sreče, poleg ključev pa jim je predal tudi simbolično darilo.

V naslednjih dneh bo Javni stanovanjski sklad Mestne občine Novo mesto predal še osem stanovanj v svoji lasti, štiri stanovanja pa bo upravičencem predala družba Zarja.

Številnim preostalim čakajočim na neprofitna stanovanja se nove priložnosti za vselitev obetajo z izgradnjo 184 javnih najemnih neprofitnih stanovanj v Podbrezniku, ki jih gradita Stanovanjski sklad Republike Slovenije in novomeška občina, stanovanja pa bodo vseljiva predvidoma v začetku leta 2025.

Prednostna (nepoimenska) lista je dostopna na povezavi: www.novomesto.si/mma

Predaja ključev stanovanja na Kandijski 42 -2
Stanovanje
Stanovanje-1

Vir in foto: MO NM

M. D.