Novo mesto: Praznični advent

Novomeški Glavni trg. (vir: Zavod Novo mesto)

Novo mesto za letošnji december po vzoru Zagreba in slikovitih butičnih alpskih središč pripravlja prenovljeno podobo decembrskega dogajanja, že zdaj pa je jasno, da bo Advent v Novem mestu nadgradil svojo zgodbo. Adventno dogajanje, ki ga organizira Zavod Novo mesto, bo postreglo z novimi kulisami in pestrim programom, ki bo potekal med 5. in 31. decembrom 2021.

Na Glavni trg se vrača drsališče, ta pa bo z edinstvenimi animacijami v teh časih zagotovo najbolj izstopajoče drsališče v Sloveniji.

Nova in dopolnjena osvetlitev na Glavnem trgu, Kandijskem mostu in vseh povezanih ulicah v mestnem jedru bo zasvetila na tradicionalnem prižigu lučk 5. decembra. Vse do 31. decembra pa se bosta na več prizoriščih odvijala bogat program in pestra kulinarična ponudba.

V sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Mojca bo Zavod Novo mesto tradicionalno obdarovanje predšolskih otrok pripravil na Glavnem trgu, otroci pa si bodo ogledali plesno pravljico, ki bo prav za ta namen nastala v sodelovanju z uspešno plesno šolo Plesni studio Novo mesto.

Posebna pravljična dežela in brezplačni božični vlakec, ki bo povezoval glavna prizorišča in bližnja parkirišča, bosta poleg več kot 300 kvadratnih metrov velikega drsališča z animacijo prava atrakcija za otroke in odrasle, izbrani kotički za fotografiranje in raznoliki nastopajoči pa bodo zagotovo poskrbeli za različne okuse obiskovalcev.

Nastopajoči

Organizator je k sodelovanju povabil skupine BQL, Help, Anka Boys, ansambel Nemir, Dejana Vunjaka, mešana pevska zbora Pomlad in Krka ter skupino Dan D in številne druge.

Okrasitev in adventni sejem

Glavni trg bo vse knjižnice Mirana Jarca okrašen s prazničnimi motivi, obeta se adventni sejem, ki bo, v kolikor bodo razmere to dopuščale, obratoval cel december, na njem pa se bodo predstavili rokodelci iz lokalnega okolja in izbrani produkti domačih proizvajalcev.

Praznična tržnica

Praznična tržnica bo obratovala tudi na zadnji letošnji dan, ki se bo zaključil s tradicionalnim silvestrovanjem.

Advent Novo mesto želi privabiti ne le Novomeščane, temveč vabi, da Dolenjsko pravljico v teh prazničnih dneh in v prenovljeni celostni podobi obišče čim več ljudi.

Celotno dogajanje lahko spremljamo na spletni strani Advent Novo mesto

Zaradi trenutnih razmer si organizator pridružuje pravico za spremembo programa.

Prireditve bodo potekale ob upoštevanju vseh epidemioloških ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa.

M. D.