Novo mesto: Občina uredila pet novih parkirnih mest za invalide

V Novem mestu pet novih parkirnih mest za invalide.

Z Mestne občine Novo mesto so sporočili, da so junija uredili pet novih parkirnih mest za invalide, ki so na voljo na Novem trgu, pri stavbi Društva upokojencev Novo mesto, na parkirišču v Kandiji, pri športni dvorani Marof ter v parkirni hiši na Novem trgu.

Parkirišča so uredili na pobudo invalidskih organizacij, ogledal si jih je tudi Jože Okoren, predsednik Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja.

Pobudo za ureditev novih parkirnih mest za invalide je občina lani prejela od invalidskih organizacij: Društva Paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Novo mesto, Društva oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine, Sončka – Društva za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine ter Društva Sožitje Novo mesto.

Nato so predlog pripravili skupaj z Društvom Est=etika, občina je po analizi obstoječih parkirnih mest, označenih za invalide, predlagala pet novih novih parkirnih mest.

Dela z označbami so bila zaključena v začetku junija.

Jože Okoren je ob tem dejal: “Verjamem, da bo to olajšalo dostopnost marsikateremu invalidu, saj so določena nova parkirna mesta tik ob skrajnem robu, kar pomeni, da je omogočen lažji dostop do cilja.”

Foto: MO NM

M. D.