Novo mesto: Inšpektorat začenja nadzor nad ločevanjem komunalnih odpadkov

Izvajali bodo nadzor nad ločevanjem odpadkov. (Foto: Mestna občina Novo mesto, FB)

Inšpektorji Medobčinskega inšpektorata in redarstva Mestne občine Novo mesto, občin Mirne Peči, Žužemberka, Straže, Dolenjskih in Šmarjeških Toplic, Škocjana ter Šentjerneja bodo v sodelovanju z javnim podjetjem Komunala Novo mesto začeli z akcijo opravljanja nadzora nad ločevanjem komunalnih odpadkov.

Akcija preverjanja ločevanja odpadkov bo usmerjena v nadzor nad odlaganjem in ločevanjem odpadkov pri večstanovanjskih objektih ter na ekoloških otokih.

Na Komunali namreč opažajo, da se je vsebnost neustreznih odpadkov povečala v rumenih zabojnikih za embalažo ter v zelenih zabojnikih za ostanek odpadkov.

To povzroča težave pri nadaljnji pripravi in predelavi odpadkov in zvišuje stroške obdelave, saj je za kvalitetno predelavo in reciklažo odpadkov potreben čim bolj čist odpadek, takšnega pa se lahko doseže le na izvoru nastanka.

Novico o nadzoru je Mestna občina Novo mesto objavila na svoji Facebook strani, pri tem pa niso navedli, kako dolgo bo trajal nadzor in kakšne bodo sankcije oziroma ukrepi po ugotovljenih nepravilnostih.

C. R.