Novo mesto: Bežal pred policisti in namerno trčil v službeno vozilo

Fotografija je simbolična. (vir: policija.si)

Policisti Specializirane enote za nadzor državne meje so včeraj na avtocestnem postajališču Starine, nekaj po 17. uri, opazili voznika osebnega avtomobila Alfa romeo, z nameščenimi registrskimi tablicami na vozilu, ki so bile očitno ponarejene.

Zapeljali so za njim in ga ustavljali z uporabo svetlobnih in zvočnih signalov. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo in ves čas pospeševal hitrost.

Nevarni voznik je zapeljal preko mostov na Otočcu, potem ustavil sredi ceste, prestavil  v vzvratno prestavo in se z veliko hitrostjo zaletel v prednji del službenega vozila.

Po trčenju je zapeljal naprej, ponovno prestavil vzvratno in ponovno trčil v policiste, potem močno pospešil in nadaljeval z nevarno vožnjo proti Ratežu.

Voznik je na enak način poskušal še dvakrat trčiti v službeno vozilo, vendar se je policistom uspelo trčenju izogniti. V Dolenji vasi je zapeljal s ceste preko travnate brežine in v potok, kjer je vozilo obstalo.

Policisti so na kraju prijeli 20-letnega in 54-letnega osumljenca iz okolice Novega mesta, eden izmed osumljencev pa je pobegnil. 20-letnik je poskušal napasti policiste, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje.

Kriminalisti nadaljujejo z aktivnostmi za izsleditev pobeglega osumljenca, z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Dodatno sporočilo policije: Novomeški krimininalisti so že ugotovili identiteto pobeglega voznika, gre za 35-letnega osumljeca iz okolice Novega mesta. Pozivajo vse, ki so bili včeraj med 17. in 17.20 udeleženi v prometu na  relaciji  Kronovo  –  Otočec  –  Gumberk, Dolenja vas in jih je voznik osebnega  vtomobila Alfa  romeo  rdeče  barve ogrožal, da to sporočijo na številko 113.

M. D.