Novo mesto: 1. marca se začenja vpis otrok v novomeške vrtce

(vir: arhiv)

Mestna občina Novo mesto in javni vrtci Pedenjped, Ciciban, Brusnice, Stopiče in Otočec ter zasebni vrtec Ringa Raja vabijo vse starše k oddaji vlog za vpis predšolskih otrok v vrtce za šolsko leto 2024/2025.

Vpisi se začenjajo jutri, v petek, 1. marca 2024, vlogo za vpis pa oddajo starši samo za tiste otroke, ki še niso vključeni v vrtec, in za otroke, ki jih želijo premestiti v drugo enoto ali vrtec.

Mestna občina Novo mesto je vpis v novomeške vrtce za šolsko leto 2024/2025 ponovno organizirala na način, s katerim zagotavlja bolj enakopravno obravnavo vseh družin, učinkovitejšo organizacijo rednih in medletnih oddelkov pa si na občini obetajo s prejemom čim večjega števila vlog do petka, 15. marca 2024, ko bo zaključeno zbiranje vlog za prvi krog odločanja o rednem vpisu. V tem času lahko starši oddajo tudi vlogo za premestitev otrok. Vloge za vpis je sicer možno oddati vse do 31. decembra 2024.

Obrazci za vpis in razpored vpisov po vrtcih so na voljo na spletnih straneh in upravah vrtcev ter na spletni strani Mestne občine Novo mesto. Oddaja vloge je mogoča osebno pri svetovalnem delavcu vrtca, po pošti, po elektronski pošti na uradni naslov vrtca in v nabiralnik pred vhodom v stavbo vrtca.

Vse dodatne informacije o vrtcih so na voljo na njihovih spletnih straneh in pri svetovalnih delavcih vrtcev.

M. D.