Novih več kot sto ilegalcev in dva tihotapca

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so policisti v 24 urah obravnavali 89 tujcev, ki so nezakonito prestopli državno mejo. Še 6 Iračanov so ponoči prijeli na območju Obrežja, kjer ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Chrysler poljskih registrskih oznak. Na območju PU Ljubljana so obravnavali 10 ilegalcev. Skupno je to 105 nezakonitih migrantov zgolj v teh dveh policijskih upravah.

V Beli krajini (Adlešiči, Drašiči, Klošter) so obravnavali 6 Sircev, 3 Afganistance in Maročana (skupno 10).

V Sevnici so obravnavali 3 Aftanistance.

Na območju Brežic so obravnavali 76 tujcev (Rigonce, Dobova, Mihalovec, Ribnica, Rakovec, Slovenska vas), in sicer 26 Maročanov, 16 Afganistancev, 15 Sirijcev, 7 Turkov, 5 Rusov, 4 Kamerunce, Indijca, Iračana in Kitajca.

Okoli 23. ure so policisti na območju Obrežja ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Chrysler poljskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 42-letni državljan Gruzije in 27-letni sopotnik iz Gruzije prevažata 6 državljanov Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanoma Gruzije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Policijski postopki s tujci še niso zaključeni. S Policijske uprave Ljubljana poročajo o 10 popisanih v 24 urah, ne poročajo pa, kje so jih popisali in nato odpeljali v azilni dom.

M. D.