Novih 234 ilegalcev in štirje tihotapci ljudi

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

Ob koncu tedna so policisti novomeške policijske uprave obravnavali 234 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so še štiri tihotapce ljudi.

Na območju občine Črnomelj so obravnavali 21 ilegalnih migrantov. Na območju Šentjerneja so obravnavali 3 ilegalne migrante. Na območju Brežic so obravnavali 171 ilegalnih migrantov. V vozilih so tihotapili še 39 ilegalcev.

Na območju Črnomlja so migrante prijeli v Žuničih in Preloki (15 Sirijcev, 4 Maročane in 2 Alžirca.

Na območju Šentjerneja so v Gorenjem Vrhpolju prijeli 3 Maročane.

Na območju Brežic so migrante prijeli v krajih Dobova, Obrežje, Rigonce, Loče, Kapele, Jereslavec, Rakovec, Sela pri Dobovi, Nova vas pri Mokricah, Slovenska vas in Vrhje, in sicer: 71 državljanov Sirije, 36 Maroka, 24 Afganistana, 10 Indije, 7 Rusije, 5 Bangladeša, 5 Nepala, 4 Turčije, 3 Tunizije, 2 Mongolije, 2 Kitajske, 1 Alžirije in 1 Pakistana.

Prijeli štiri tihotapce, ki so tihotapili 39 tujcev

V Metliki so ustavili voznika osebnega avtomobila Mazda 6 poljskih registrskih oznak, v katerem je 32-letni državljan Ukrajine prevažal 6 državljanov Turčije.

Prav tako v Metliki so ustavili voznika kombija Ford transit čeških registrskih oznak, v katerem 29-letni državljan Ukrajine prevažal 18 državljanov Turčije.

Na cesti med Drašiči in Metliko so ustavili osebni avtomobil Jeep grand cherokee, turških registrskih oznak, v njem je 62-letni državljan Turčije prevažal 6 državljanov Kitajske.

Na avtocesti pri izvozu za Mirno Peč so kontrolirali voznika kombija italijanskih registrskih oznak, 41-letni državljan Ukrajine je v kombiju Citroen jumper prevažal 9 ljudi, od tega 4 državljane Iraka in 5 Turčije.

Trem državljanom Ukrajine in državljanu Turčije so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Metlika, Mazda6: 6 Turkov
Metlika, Ford transit: 18 Turkov
Metlika, Jeep cherokee: 6 Kitajcev

Foto: PP Metlika

A. L.