Kakšna integracija? Uvažanje novih volivcev na naše stroške!

(vir: arhiv)

“Integracija tujcev, tako legalnih kot ilegalnih migrantov, je ena od ključnih nalog te vlade.”

Tako je  včeraj v državnem zboru na poslansko vprašanje o nezakonitih migrantih povedal predsednik vlade Robert Golob.

Golobova izjava na družbenih omrežjih izredno odmeva. Državljani se sprašujejo: Kakšna integracija? In dodajajo, da tisti, ki pridejo čez mejo nezakonito, brez dokumentov, nimajo nobenega namena integracije. Kar tudi dokazujejo že leta po celi Evropi.

Dodajmo, da gre predvsem za mlade moške v starosti do 25 let, kar potrjuje tudi slovenska policija. Analize pa tudi kažejo, da ti prihajajo v evropske države predvsem zaradi socialnih prejemkov, da gre za t. i. socialni turizem. Dela jih le okoli 4 odstotke vseh. Golob pa se zdaj veseli še združitve njihovih družin na slovenskih tleh.

Podatki tudi kažejo, da prihajajo iz držav, kamor evropski turisti odhajajo na dopust. Ilegalni migranti prihajajo iz Tunizije, Maroke, Alžirije, kjer ni nobene vojne. Na to je na vseslovenskem pomladnem shodu 21. marca 2024 v Ljubljani opozoril Janez Janša, in dodal:

“Tukaj gre za uvažanje novih volivcev za levico na vaše stroške in za razgradnjo naroda. To je v ozadju. Zato, ker je to tudi v času pred evropskimi volitvami eno od osrednjih političnih vprašanj.”

Posnetek včerajšnjega govora Roberta Goloba v državnem zboru: