Novih 19 okužb v Domu starejših občanov Črnomelj

Dom starejših občanov Črnomelj

V Domu starejših občanov (DSO) Črnomelj so včeraj pri stanovalcih potrdili 19 novih okužb z novim koronavirusom. Skupno je bila doslej okužba potrjena pri 24 stanovalcih in 2 zaposlenih. Dva od oskrbovancev potrebujeta bolnišnično zdravljenje.

Podatke je danes objavila direktorica Valerija Lekić Poljšak, ki je zapisala, da so v DSO včeraj odvzeli kontrolne brise 177 stanovalcem in 6 zaposlenim. Med stanovalci so potrdili 19 novih okužb, zaposleni so negativni.

Okuženi so nameščeni v rdeči coni, ki je vzpostavljena v skladu z navodili epidemiološke in zdravstvene stroke. Vsi oboleli stanovalci v domu se počutijo dobro in ne kažejo vidnih znakov okužbe. Za njih skrbi posebna »covid« ekipa, ki pozorno spremlja tudi njihovo zdravstveno stanje in o vseh morebitnih spremembah nemudoma obvešča svojce.

S stanovalci v rdeči coni je možno komunicirati prek posebne telefonske številke, v domu pa še naprej poostreno izvajajo vse potrebne ukrepe za preprečitev širjenja okužb pri stanovalcih in zaposlenih, je zapisala Lekić Poljšakova.

Zahvalila se je tudi koordinatorjem iz Splošne bolnišnice Novo mesto, epidemiološki službi Novo mesto, Mikrobiološkemu laboratoriju Novo mesto, Zdravstvenemu domu Črnomelj, Ministrstvu za zdravje ter vsem zaposlenim v DSO Črnomelj za izredno hitro, požrtvovalno in zgledno ukrepanje. Hvala.

Dom je za obiskovalce do nadaljnjega zaprt.

C. R.