Nove podrobnosti tragične nesreče v Ulcinju, kjer je bila udeležena črnomaljska družina

Velika plaža v Ulcinju neposredno po tragični nesreči. (Vir: Vijesti.me)

Poročali smo, da se je včeraj okoli 14. ure v črnogorskem mestu Ulcinj zgodila tragična nesreča v morju, v kateri sta umrla dva slovenska državljana. Danes je znanih več podrobnosti, potrjeno je tudi, da je bila v nesreči udeležena družina iz Črnomlja, mati in sin pa sta tragično preminula.

Po poročanju črnogorskih medijev se je tragična nesreča v morju ob Veliki plaži v kraju Ulcinj zgodila včeraj ob 14.25 uri. V nesreči sta umrla 35-letna mama in njen 10-letni sin. Poročajo, da je ekipa nujne medicinske pomoči na mesto nesreče prišla zelo hitro, zdravniki so poskušali z oživljanjem ponesrečenih, vendar neuspešno.

Gre za družino Petrita Izairija, trenerja aktualne evropske prvakinje v tajskem boksu iz črnomaljskega kluba Gladiator. V nesreči je bila huje poškodovana tudi 13-letna hčerka.

Po poročanju črnogorskega portala vijesti.me je bila hčerka težko poškodovana, odpeljali so jo v bolnišnico v Barij. 36-letni oče in mož je doživel zelo hud šok, težjih fizičnih poškodb pa naj ne bi imel. Po nekaterih navedbah v nesreči tudi naj ne bi bil udeležen.

Za 13-letno hčerko pa očividci poročajo, da so jo v bolnišnico v Barij pripeljali v zelo težkem stanju, imela naj bi notranje krvavitve in številne zlome kosti, zaradi česar naj bi bila potrebna tudi operacija. Po neuradnih podatkih je bila včeraj zvečer hči že zunaj življenjske nevarnosti.

Nesreča se je zgodila na morju, nasproti hotelskega kompleksa na začetku Velike plaže. T. i. banano s člani črnomaljske družine je vlekel skuter, nato je to potisnilo v turistično ladjo Suka 2, ki je prevažala turiste od Male do Velike plaže.

Oba voznika, skuterja in ladje, so po nesreči odpeljali na policijsko postajo, zasliševanje je trajalo več ur. Po poročanju portala vijesti.me so nato zadržali voznika skuterja Srđana Danilovića, tožilstvo je zanj predlagalo pripor, preiskovalni sodnik je nato odredil 30-dnevni pripor. Iz nekaterih objav na črnogorskih portalih je razvidno, da je bil voznik skuterja star okoli 20 let, doma iz Plevalj, v tem turističnem kompleksu naj bi bil zaposlen kot barman.

Nesrečna družina iz Črnomlja je nameravala dopust preživeti v novem hotelu Karizma, ki so imeli skuter tudi v lasti. Voznik skuterja pa naj bi bil pri njih zaposlen. Navajajo tudi, da ni šlo za t. i. banano, ki je bila privezana za skuter, temveč za manjši gumijasti čoln za štiri osebe. Med skuterjem in tem plovilom naj bi se strgala vrv, zato je bila nesreča neizbežna. Vse to so sicer neuradne informacije črnogorskih očividcev tragičnega dogodka.

C. R.