Nove podrobnosti o torkovi snežni pošiljki

Predvidena skupna količina padavin (mm) v obliki snega do torka popoldan po izračunu meteorološkega modela Super HD. Vir: kachelmannwetter.com (neurje.si)

Na portalu Neurje.si, kjer objavljajo vremenske informacije in napovedi s poudarkom na ekstremnih vremenskih pojavih in podobno (dostopni so tudi na družbenih omrežjih), so za jutri, 5. aprila 2021, zapisali:

V torek zjutraj in dopoldne bo zasnežilo večji del Slovenije. Glede na zadnje izračune meteoroloških modelov bo po večini nižin zapadlo od 5 do 15 cm snega, v južni polovici Slovenije lokalno tudi od 15 do 20 cm. Manj snega bo v Podravju in Pomurju, kjer ga bo predvidoma zapadlo manj kot 5 cm. V višje ležečih krajih bo snega hitro več.

Nad okoli 600 m nadmorske višine ga bo po večini Slovenije zapadlo od 15 do 25 cm, v južni Sloveniji lokalno tudi od 30 do 40 cm.

Nekaj snežink bo prineslo tudi v nižje predele Primorske, po nekoliko dvignjenih planotah Primorske pa lahko tudi tam zapade do okoli 5 cm snega.

Pripis: Vrednosti, ki jih prikazuje naslovna slika, so izračunane na podlagi zadnjih vhodnih podatkov, ki jih obdela meteorološki model. Le ti se iz zagona v zagon še spreminjajo, zato so možna odstopanja. Nikakor ne jemljite vrednosti na karti dobesedno, saj je treba upoštevati še številne druge dejavnike, kot so intenziteta padavin, temperatura zraka, nadmorska višina, predhodno dogajanje, temperatura tal …

Vir: (20+) Neurje.si | Facebook

M. D.