Notranji minister z župani petih občin o migracijah

Srečanje ministra za notranje zadeve z župani nekaterih obmejnih občin, Ljubljana, 6. marec 2024 (vir: gov.si)

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je danes sestal z župani občin Krško, Črnomelj, Ilirska Bistrica, Kostel in Podlehnik. Glede na uradno sporočilo ministrstva naj bi govorili o vplivu nezakonitih migracij na življenje ljudi v obmejnih občinah, predvsem njihovo varnost.

Po neuradnih podatkih pa naj bi Poklukar mrzlično iskal nove lokacije za postavitev novih migrantskih centrov, posebno še, ker so to v Brežicah včeraj odločno zavrnili in napovedali državljansko nepokorščino ter proteste.

Katarina Štrukelj, direktorica Urada RS za oskrbo in integracijo, je včeraj v Brežicah razkrila, da že dve leti mrzlično iščejo lokacije za azilne centre, vendar jih v vseh lokalnih skupnosti zavračajo. Azilni domovi v Ljubljani in Logatcu pa pokajo po šivih.

Policija pa je včeraj razkrila, da letos pričakujejo okoli 35 % več nezakonitih migrantov kot lani, ko je bilo teh preko 60 tisoč Letos jih naj bi bilo tako najmanj 100 tisoč. Dodajmo, da tudi Italija napoveduje zaprtje meje, zato lahko pričakujemo velik kaos. (vir) Policiji za vrat dihajo nevladne organizacije in varuh človekovih pravic, so razkrili včeraj. Hkrati so tako včeraj v Brežicah kot danes v Ljubljani na srečanju s petimi župani dejali, da “migranti niso povzročitelji kaznivih dejanj”. Dejstvo pa je, da policija kazniva dejanja ne vodi glede na etično pripadnost ali narodnost povzročiteljev. Policija je tudi priznala, da so med migranti kriminalci, to vedo in jih tako tudi obravnavajo, evidenc o tem pa ne vodijo!

Več o včerajšnjih dogodkih v Brežicah preberite na povezavi: Brežičani odločno proti 

Današnje uradno sporočilo ministrstva za notranje zadeve je sicer zelo “sladko”, kmalu pa bo jasno, kaj se kuha v ozadju. Že iz obrazov županov je razvidno, da očitno nič dobrega.

Podpišimo peticijo in preprečimo azilne centre v naših krajih: Peticija

Srečanje ministra za notranje zadeve z nekaterimi županimi obmejnih občin (vir: gov.si)

Besedilo in več fotografij na povezavi: MNZ

M. D.