Nezakoniti shodi: Organizatorji znani, plačali bomo vsi!

Odgovornostim za porast okužb v SD ne bodo ubežali: Aktivno so pozivali in celo sodelovali na nezakonitih protestih!

Po podatkih policije se je na nezakonitem in neprijavljenem shodu v Ljubljani v torek, 27. aprila, zbralo okoli 10 tisoč ljudi. Med njimi mnogi niso uporabljali zaščitne maske, razdalje pa sploh niso upoštevali, kršili so določila Zakona o nalezljivih boleznih, Slovenija se namreč še vedno nahaja v epidemiji covid-19, tako kot večina sveta.

Shod naj bi bil proti vladi, torej političen, vendar podatki iz Indije pokažejo, da so za drastičen porast okužb v tej državi krivi tudi množični politični shodi in verski dogodki. V državi v zadnjih dneh potrjujejo tudi več kot 360 tisoč novih okužb, največ do zdaj v katerikoli državi na svetu, na pomoč pri zdravljenju obolelih kličejo cel svet.

Tovrstni shodi sredi epidemije tako niso zanemarljivi, v Sloveniji lahko posledice tega pričakujemo sredi maja.

Kako pa epidemiologi? Plačali bomo vsi, organizatorji naj prevzamejo odgovornost!

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje dr. Milan Krek je o torkovem shodu včeraj povedal, da bomo za takšne izpade na koncu plačali vsi, “organizatorji pa naj prevzamejo odgovornost, če se bo komu kaj zgodilo”.

“Zavestno so organizirali tako veliko skupino, in to kljub navodilom in usmeritvam strokovne svetovalne skupine. Če je v tej družbi to sprejemljivo, za stroko to nikakor ni. Ne moremo se strinjati s tem, da se ljudje načrtno okužijo na teh shodih. S tem rušijo vse to, kar z velikim trudom poskušamo doseči  preostali, to je zmanjšati škodo zaradi epidemije v tej družbi.”

In kdo je bil organizator? SD, zanje žrtve niso pomembne

Ti so se na družbenih omrežjih odkrili kar sami. Ali, kot je to opozoril predsednik vlade:

“Organizator neprijavljenega, nezakonitega shoda v času epidemije covid-19 z namenom širjenja virusa je kar odkrito stranka SD. Zanje žrtve niso pomembne.”

Pri tem je delil tvite SD-jevega poslanca Marka Koprivca, tudi predsednika ljubljanskega območnega odbora stranke SD, predsedujoča SD Tanja Fajon pa je njegove tvite tudi veselo včeškala, razširjala in jih delila.

Viri: Twitter, naslovni kolaž Nova24TV

M. D.