Nezakoniti migranti spet polnijo dvorišča hiš ob meji

Nezakoniti migranti na dvorišču ene od hiš ob Kolpi (vir: arhiv)

V Beli krajini in obmejnih vaseh se sokrajani spet soočajo z nezakonitimi prehodi meje tujcev in jih imajo dnevno na svojih dvoriščih. Tako je na svojem FB profilu zapisala mag. Maja Kocjan in slovensko vlado vprašala, kakšni so njeni ukrepi in kdaj jih lahko pričakujejo Belokranjci?

Opozorila je, da bodo morali v Beli krajini očitno spet zaklepati hiše, otroci pa se ne bodo mogli igrati na dvoriščih lastnih domovanj.

Domačin Franc Ivanušič iz Preloke je ob dodal: “V zadnjih 14 dneh, je bilo, na našem koncu, kar veliko migrantov, čeprav je Kolpa visoka in je po informacija nekaj migrantov odnesla.”

Včeraj smo že poročali, da imajo tihotapci in teroristi prosto pot prek meje v Metliki (Tihotapci in teroristi). Že nekaj časa tudi opozarjamo, da sosedje na Hrnjaku, lučaj od slovensko-hrvaške meje, postavljajo t. i. registracijski migrantski center, kjer dnevno pričakujejo okoli 500 migrantov.

Ob vsem tem pa se slovenska vladajoča koalicija (Svoboda, SD in Levica) spreneveda, ko javnosti (domači in tuji) govori, kako izvaja dodaten nadzor na meji – mejnih prehodih, kar je čista neumnost.

Nezakoniti migranti in tihotapci so ubrali spet stara pota, ko so jih bili polne vasi in dvorišča, na kar opozarjajo tudi v največji opozicijski stranki SDS. Poslanka Anja Bah Žibert je tudi sinoči spomnila, da je Poslanska skupina SDS vložila zahtevo za sklic izredne seje državnega zbora. “Ukrepi so nujni, politika odprtih vrat Golobove vlade pa je neodgovorno početje,” je zapisala.

Belokranjci pa se sprašujejo, ali res ni nobenega načina, da se na mejo pošlje mešane enote Policije in Slovenske vojske? Vsekakor pa od napovedane seje državnega zbora pričakujejo veliko. Kot je razbrati, v Beli krajini tudi tokrat ne bodo stali križem rok.

mag. Maja Kocjan

Mag. Maja Kocjan je namreč nedavno tega v izjavi za medije povedala: “V Občini Črnomelj in Civilni iniciativi Bela krajina z zaskrbljenostjo spremljamo, kaj se dogaja na področju migracijske politike. Če bodo nezakoniti prehodi prešli preko našega območja, bomo zagotovo ukrepali.

Na prvem mestu je varnost vseh občanov in njihovega premoženja.

Varovanje meje in zagotovitev varnosti je prva naloga tudi zdajšnje vlade.”

M. D.