sreda, 17 julija, 2024
Doma Bela krajina Nezakonite migrante prijeli v Miklarjih, v Brigi obravnavali vlom v počitniško hišo

Nezakonite migrante prijeli v Miklarjih, v Brigi obravnavali vlom v počitniško hišo

Vdor nezakonitih migrantov v Slovenijo. (vir: arhiv)

Včeraj so prijeli 46 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V to ni všteto območje PU Koper, ker zaenkrat še niso poslali poročila.

Policisti PU Novo mesto so jih prijeli 23, in sicer v Miklarjih (občina Črnomelj) in v Krškem.

Miklarji je opuščeno naselje ob cesti med Kanižarico in Kočevjem, ki je od državne meje oddaljeno približno 30 kilometrov.

Prijeti so se izrekli za državljane Bangladeša (14), Pakistana (7) in Afganistana (2). S PU Novo mesto pa poročajo, da policijski postopki s prijetimi še niso zaključeni, kar pomeni, da še ne vedo, ali jih bodo vrnili na Hrvaško ali pa odpeljali v azilni dom v Ljubljano.

S PU Ljubljana poročajo o 6 prijetih (4 Maročanih, Egipčanu in Alžircu). Vse so prijeli na območju Ljubljane, vsi so zaprosili za azil.

Dodatno poročajo, da je bilo včeraj v Brigi v občini Kostel vlomljeno v počitniško hišo, ukradeni sta bili električna vrtalka in motorna žaga, škode je za okoli 300 evrov.

PU Maribor poroča o 17 prijetih, ki so se izrekli za državljane Kosova (2), Irana (9), Palestine (2) in Maroka (4). Od tega so jih šest prijeli kar na vlaku, ki vozi iz Hrvaške v Sloveniji. Vse prijete bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.
S PU Koper doslej še niso poslali sporočila o dogodkih, iz ostalih policijskih uprav pa ne poročajo o prijetih.
C. R.