Nevihte bodo prešle celotno državo

Pred hladno fronto nas se je že dosegel pas oblačnosti, je na Twitterju objavil vremenoslovec Blaž Šter.

Danes pozno popoldne, zvečer in v prvem delu noči bodo možna neurja z močnimi sunki vetra, močnejšimi nalivi in krajevno tudi točo. Agencija RS za okolje je izdala oranžno opozorilo za celotno Slovenijo. Jutri bo delno jasno.

Vremenoslovec Blaž Šter je na Twitterju že dopoldne objavil, da nas je pred hladno fronto že dosegel pas oblačnosti.

Na portalu Neurje.si pa so zapisali, da bodo nevihte v popoldanskih urah in proti večeru prešle celotno državo, kot posledica ciklonskega območja ter z njim povezanih vremenskih front. Tokrat so v 1. stopnjo nevarnosti zarisali praktično celoten pas od Italije preko Hrvaške ter Madžarske, saj bodo nevihte ponekod tudi močnejšega značaja.

Nekoliko intenzivnejše dogajanje lahko pričakujemo na severozahodu, zahodu, kjer bo do jutrišnjega dne padlo največ padavin. Več konvektivne energije pa je trenutno na skrajnem jugozahodu ter severovzhodu (Gradec; tudi ugodno striženje), kjer se lahko razvije tudi kakšno močnejše neurje. Prehod nevihtnega pasu bodo spremljali močnejši sunki vetra ter nalivi, krajevno pa bo zopet možna toča. Ker je točno lokacijo razvoja močnih neviht praktično nemogoče napovedati, so celoten pas obarvali v oranžno. Tudi visoko resolucijski meteorološki modeli nakazujejo pojav močnih neviht po celotni liniji.

Objavili so to napoved:

Vir: Neurje.si (FB)

M. D.