Nemški kancler zaradi razvrata z drogami za posiljevanje v velikih težavah, Golob takoj poletel v Berlin

Olaf Sholz, nemški kancler (vir: Twitter)

Nemčijo pretresa škandal, povezan z vladajočo nemško socialdemokratsko stranko (SPD), sestrsko stranko slovenske SD. Na zabavi, ki se jo je udeležil tudi nemški kancler Olaf Scholz, na njo pa so imeli vstop le povabljeni, so najmanj devet žensk omamili z drogo za posiljevanje.

Razvratna zabava s seksualnimi orgijami v Nemčiji izredno odmeva, državljani so tudi zelo nezadovoljni z vodenjem države, kjer se kriza poglablja.

Danes pa bo Scholza obiskal in podprl slovenski predsednik vlade Robert Golob. Spremljal ga bo minister za infrastrukturo Bojan Kumer, Golobov dolgoletni energetski sopotnik.

V Golobovem uradu so ta obisk zavili v celofan. Domnevno gre za delovni obisk. Golob in Kumer bosta v Scholzev kabinet prispela ob 10.55, ob 12. uri pa bo že izjava za medije.

Razvrat nemških socialdemokratov je prvi objavil berlinski dnevni Tagesspiegel, predstavnik za stike z javnostmi v SPD je novico nato potrdil. Zapisal je, da doslej potrjenih devet žrtev.

Berlinska policija pa je sporočila, da preiskuje težke telesne poškodbe po tem, ko je to prijavila 21-letna udeleženka razvratne zabave.

Na tradicionalni poletni zabavi je bilo okoli tisoč ljudi, poleg kanclerja tudi poslanci stranke. Šlo je sicer za dogodek, na katerega so lahko prišle samo vabljene osebe.

T. i. droge za posilstvo običajno dajo v pijačo ali hrano, žrtve pa so nato zmedene in se niso sposobne upreti spolnemu napadu. Tanja Fajon se na ta škandal še ni odzvala, v Berlin je takoj pohitel Golob s svojim prijateljem za energetiko.

M. D.