Ne pojenja: V 24 urah prijeli 86 migrantov

Fotografija je simbolična.

Včeraj so slovenski policisti prijeli 86 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo, in tihotapca, 47-letnega Turka. Gre za podatke o prijetih v 24 urah, včeraj od 6. do danes do 6. ure. Večino so prijeli daleč v notranjosti države. Največ prijetih se je izreklo za državljane Afganistana, med prijetimi so tudi državljani Indije, Kosova, Maroka in Albanije.

PU Novo mesto: Prijeli 29 migrantov

Na območju Gornje Težke Vode, Stranske vasi (oboje v občini Novo mesto), Trebnjega, Čateža ob Savi in Dobove so prijeli 20 migrantov. Na mejnem prehodu so med tovorom tovornega vozila odkrili še 4 migrante, v drugem pa še 5.

Prijeti so se izrekli za državljane Afganistana (14), Maroka (5), Alžirije (4), Pakistana (3) Iraka (2) in Sirije (1).

Hrvaškim varnostnim organom so predali 9 prijetih na dveh kamionih, za ostale policijski postopki še potekajo.

PU Ljubljana: Prijeli 37 migrantov

Prijeli so jih na območjih Kočevske Reke, Ivančne Gorice, Višnje Gore in Ljubljane. Prijeti so se izrekli za državljane  Pakistana, Bangladeša, Indije, Alžirije, Kosova in  Maroka. Policijski postopki tudi tu še niso končani.

PU Koper: Prijeli 14 migrantov

Vseh 14 so prijeli na območju Ilirske Bistrice. Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (11), Albanije (2) in Afganistana (1).

PU Maribor: Prijeli 6 migrantov in tihotapca – državljana Turčije

Na prehodu Gruškovje so v tovornem vozilu makedonskih  registrskih  oznak, odkrili  4 Afganistance, vrnili so jih hrvaškim varnostnim organom. Nato so v  priklopnem  vozilu turških registrskih  oznak odkrili še dva Afganistanca. Ker sta zaprosila za  mednarodno  zaščito, so oba odpeljali v Azilni dom, voznika, 47-letnega državljana  Turčije,  pa so pridržali, saj je obstajal utemeljen sum, da je obema  tujcema  nudil  pomoč  pri  poskusu nedovoljenega vstopa in je s tem storil kaznivo dejanje.

Iz ostalih policijskih postaj o prijetih ne poročajo.

C. R.