Napovedani davki: Gre za prikrito nacionalizacijo in krajo premoženja

(vir: pixabay.com)

Eden najbolj znanih slovenskih poslovnežev Ivo Boscarol svari, da z napovedanim davkom na celotno premoženje vseh državljanov prihaja prikrita nacionalizacija, kar bo udarilo vse Slovence, a se o tem skoraj ne govori. 

Oče Pipistrela Ivo Boscarol opozarja predvsem na dejstvo, da nova koalicija predvideva uvedbo novega davka na celotno premoženje vseh državljanov, ki bo udaril vse Slovence.

Informacija o njem je po njegovih besedah tudi v medijih skrita in zapisana med vrsticami, a v praksi “gre za prikrito nacionalizacijo”, svari Boscarol.

“Gre za davek, ki se plačuje stalno, vsako leto, pri katerem se bo v osnovo seštelo vse, kar posameznik ima in je zaslužil, nepremičnine, denar na banki, delnice, vrednost podjetij, avte itd. ter se bo poleg že plačanih davkov še enkrat obdavčilo konec leta. To pomeni, da sčasoma celo premoženje izgubite,« je za Domovino dejal Boscarol. “Gre za davek, ki ga ima malo držav. Tam, kjer ga imajo, pa pušča prazne hiše, stanovanja, gradove … Ko namreč lastniki nimajo denarja za plačilo davka, država na hišo vpiše hipoteko. Sčasoma se ta hipoteka veča, vi ste vedno manjši lastnik te hiše,” praktične posledice opisuje Boscarol.

“To je tisto, kar sem jaz že pred leti povedal na nacionalni televiziji in so se mi vsi smejali; Namreč da je velika verjetnost da pri naslednjih volitvah pride Levica v vlado in da če se bo to zgodilo, bo Luka Mesec postal predsednik vlade – in zmotil sem se zelo malo, ker je postal podpredsednik vlade – da se bo zgodila nacionalizacija. In to se sedaj dogaja, da bi dobili dovolj denarja za financiranje svojih obljub in ministrstev za izgubljanje časa. To je kraja premoženja vseh Slovencev in to bo resnično udarilo vse,” izpostavlja.

Vse drugo, kot so povečane davčne osnove, dvig minimalne plače ipd. so po njegovih besedah “majhne stvari”, ki zadevajo podjetnike in zaradi katerih bodo številna podjetja, predvsem v dejavnostih na meji profitabilnosti, propadla.

(Progresivni) davek na premoženje bo na drugi straniudaril vse, ne glede na to, ali imajo podjetje, hišo, denar ali kaj drugega”. Po njegovi oceni bo naraslo število ljudi, ne le podjetnikov, ki bodo v izogib temu davku davčno rezidentstvo iskali v tujini. V tem smislu bodo po njegovi oceni pridobile tudi sosednje države, ki tega davka nimajo.

Vir: Domovina

A. L.