Napadle na Kongresnem trgu, jih prepoznate?

Iniciativa Pohod za življenje je v pričakovanju sobotnega shoda v Ljubljani na Kongresnem trgu v Ljubljani simbolično uprizorila, koliko otrok letno umre zaradi splava. V ta namen je na Kongresnem trgu postavila 190 zastavic, pri čemer je vsaka zastavica predstavljala razred 20 otrok. Ob tem pa je prišlo do incidenta, saj so jih pri tem napadle levičarske aktivistke.

 

Te so, kot je razvidno iz videa, ki jih zaokrožil po spletu, na silo potrgale zastavice. Porušiti so nameravale tudi transparent, ki je opozarjal na problematiko splava, a jim je to preprečil eden od navzočih. Nestrpen dogodek, uperjen proti svobodnemu izražanju stališč, do zdaj še ni obsodil nobeden od predstavnikov oblasti.

Posnetek napada:

“Postavili smo 190 zastavic, toliko razredov otrok namreč manjka v slovenskih šolah,” je poudarila predsednica iniciative Urška Soares Cankar in pojasnila, da ob združitvi moške in ženske spolne celice nastane novo življenje, kar je znanstveno dejstvo: “Prav je, da se tudi teh otrok, ki so izgubili življenje, spomnimo.”

Iniciativa sicer v soboto v Ljubljani pripravlja shod, na katerem se bodo udeleženci ob 9.30 uri sprehodili po centru Ljubljane. Kratek program bo naslovil problematiko splava in aktualne evtanazije starejših. “Če zagovarjamo življenje od spočetja do naravne smrti, nismo mogli mimo tega, da opozorimo tudi na to problematiko,” je pojasnila Urška Soares Cankar. Zdi se ji, da je potrebno ljudi opozoriti pravočasno na namere oblasti in se temu tudi upreti.

A. V.