Napad na Ukrajino se tudi za Putina spreminja v nočno moro

Ukrajina je uničila rusko vojaško kolono v bližini kraja Trostyanets.

Zadnja poročanja iz Ukrajine kažejo, da Rusija po dobrih treh tednih vojne v Ukrajini začenja izgubljati toliko vojakov, da te skrbi, kako dolgo lahko še vzdržijo. Po navedbah britanskih obveščevalnih služb imajo Rusi precejšnje težave z oskrbo vojske, tudi s hrano in gorivom.

Zato so morali upočasniti napade in poskrbeti za varovanje oskrbovalnih vodov. Po navedbah obveščevalcev so ostali tudi brez sodobnega in natančnega orožja.

Rusija je sicer tudi včeraj napadala, vendar so tankovske enote v zadnjih dneh precej zastale in ni preboja. Iz Ukrajine pa prihajajo tudi neverjetni posnetki, ki prikazujejo, da so Ukrajinci dobro oboroženi, njihova motiviranost za obrambo domovine pa je na visoki ravni. Drugače je z ruskimi vojaki, vse skupaj se počasi že spreminja v Putinovo nočno moro.

Najbolj kritično je v kraju Mariupol, mestu na vzhodu Ukrajine, v pokrajini Donetsk, ki so ga Putinovi že povsem uničili, spreminja se v Vukovar. V središču mesta so srditi spopadi potekali tudi včeraj in sinoči, v središču obleganega mesta je brez hrane in vode ostalo ujetih 350 tisoč civilistov. Župan Vadim Boychenko je povedal, da mestnega središča ni več, »ni majhnega koščka zemlje, kjer ne bi bilo znakov vojne«.

V nadaljevanju objavljamo nekaj fotografij zadnjih dogodkov v Ukrajini.

Ukrajinska vojska je odbila dva ruska napada v bližini Černohiva.
Ruska raketa Tochka, sestreljena v bližini Popasne.
Uničena ruska oprema v vasi Snihurivka v regiji Mykolaiv
Ruski napad na stanovanjsko naselje: 2 ubita, 3 ranjeni, v Avdiyivki včeraj.
Sumy: kot posledica raketnega napada Putinove vojske na skladišče barv. Približna površina požara: 6000 m2.

Putinovi napadi v Ukrajini, zemljevid 19. marec 2022.

Vir: liveuamap.com

A. L.