Največji družinski shod za zaščito otrok in družin v zgodovini države

Na shodu je bilo okoli 10.000 ljudi iz vse Slovenije, veliko mladih, uvodoma je zadonela Zdravljica, ki jo je zapela Nada Žgur, bilo je veliko slovenskih zastav. (vir: Aleš Primc, Twitter)

Včeraj popoldan je na ploščadi pred državnim zborom v Ljubljani potekal največji družinski shod za zaščito otrok in družin v zgodovini naše države. Zbralo se je okoli 10 tisoč ljudi, iz vse Slovenije, zahtevali so, da vladajoči spoštujejo materinstvo in očetovstvo.

Vlada Roberta Goloba želi uzakoniti posvojitve otrok v razmerja LGBT, ukiniti zakonsko zvezo žene in moža ter vzpostaviti pravno podlago za uvedbo ideologije LGBTQIA+ v vrtce in šole.

Udeleženci shoda so proti uvedbi te nevarne ideologije v vrtce in šole! Na shod so prišli, da bi pokazali svoje nestrinjanje. Metka Zevnik, ki je poleg Aleša Primca glas Koalicije “Za otroke gre!”, je poudarila, da je v njenem srcu družina, zanjo se je borila na dveh družinskih referendumih in se bo tudi na naslednjem – pa ne sama, pač pa z vsemi prisotnimi in še z mnogimi, ki jih danes ni na shodu. Posvojitve vnukov so po tem zakonu nedopustne, je opozorila in dodala, da je takšno spremembo zakona pripravil Luka Mesec. Kljub zavrnitvi večine Slovencev na referendumih.

Aleš Primc je Mescu sporočil: “Nimaš časa za svojo družino, imaš pa čas uničevati naše družine.”

Sporočila zbranih na shodu

Vlada in poslanci morajo razumeti, da ne morejo delati čisto vsega, kar jim pade na pamet (še posebej stranki Levica) ali jim vsilijo lobiji.

Sedaj, ko gre za otroke in družine tako škodljive in nevarne odločitve, moramo množično odreagirati, sicer bi vlada in poslanci upravičeno mislili, da lahko naprej delajo karkoli, pa bo apatični narod vse mirno sprejel.

Množična udeležba na Velikem družinskem shodu za zaščito otrok in družin je za vlado in poslance močno sporočilo, da morajo dobro pretehtati odločitve, ki jih bodo sprejemali in predvsem, da morajo pristati na pogovore in dialog, ki ga sedaj vztrajno zavračajo.

Predvsem pa morajo razumeti, da so varnost, pravice in koristi otrok za mame in očete na prvem mestu in da tukaj ne moremo, ne smemo in ne bomo popustili.

Aleš Primc je zbrane povabil še na Pohod za življenje, ki bo potekal 1. oktobra, geslo pohoda se bo glasilo “enakopravnost se začne pred rojstvom”.

Nekaj fotografij z včerajšnjega shoda:

A. L.