(Najbolj brano 2021): Mag. Ivan Simič: Luka Mesec laže!

Luka Mesec (vir: Zajem zaslona, arhiv)

Na spletni strani simic je objavljen nov blog z naslovom Luka Mesec laže. Mag. Ivan Simič je v njem zapisal:

Danes, v sredo, 20. 10. 2021, sem pozorno spremljal delo Državnega zbora Republike Slovenije, saj je bila na dnevnem redu prva obravnava Zakona o debirokratizaciji. Na koncu so poslanci s 45 glasovi za in 40 proti izglasovali, da je zakon primeren za drugo obravnavo.

Gre za prvi zakon v zgodovini Slovenije, ki se ukvarja z odpravo administrativnih ovir. Načrtovano je, da bodo temu zakonu sledili še novi, ki bodo odpravljali nadaljnje administrativne ovire. Ker sem sodeloval pri njegovi pripravi kot predsednik Strateškega sveta za debirokratizacijo, sem prisluhnil razpravi poslancev.

Razumem, da je opozicija proti zakonu, ki ga predlaga koalicija, toda kljub temu jim to ne daje pravice, da v razpravi tudi lažejo. Izpostavil bom dve laži, ki sta povezani z mano.

Prva je laž poslanca Rudija Medveda (LMŠ – op.), ki je bil v 13. vladi minister za javno upravo. Med drugim je izjavil, da naj bi jaz s predlogom Zakona o debirokratizaciji omogočil podjetju, ki mi podeljuje nagrade za najuglednejšega davčnega strokovnjaka, da bo vodilo novi register predpisov ter na ta način zaslužilo. Ne vem kakšna osebnost moraš biti, da to izjaviš, prav gotovo pa ne moreš biti poslanec.

Druga, še večja laž pa je izjava poslanca Luke Meseca (Levica – op.), ki je tik pred glasovanjem o predlogu zakona izjavil, da bo po umiku socialne kapice, za umik katere sem se odločil sam, brez posvetovanja s komerkoli, ostala nagrada za pripravljavca tega zakona, to je za Ivana Simiča. Ampak 780.000 evrov bo seveda dobil najbrž pripravljavec tega zakona oziroma njegova firma, g. Ivan Simič.

Kakšna osebnost šele moraš biti, da izjaviš kaj takega, sploh če veš, da to ni res. Igraš na to, da bo ljudstvo verjelo prvim izrečenim besedam. Tako so delali v enem od prejšnjih sistemov, ko je veljala formula – najprej diskreditacija in nato likvidacija.

Ta njegova laž je zrela za tožbo in mnogi mi predlagajo, da ga tožim, moj odgovor pa je, da najboljšo sodbo da ljudstvo na družabnih omrežjih, zato širite to novico.

Že ti dve izjavi, Rudija Medveda in Luke Meseca, sta dovolj, da se človek ustraši vladanja Koalicije ustavnega loka (KUL), saj če dva poslanca KUL-a, ki predstavljata več kot polovico KUL-a, tako lažeta, kaj potem lahko pričakujemo od njih, če bi oni sestavili vlado. Takrat bodo to počeli še bolj očitno in za svoje postopanje ne bodo potrebovali zakona, saj bodo vladali z lažnimi obtožbami. Upam, da vsi poznamo otroško igro – telefon, ko se na začetku pove eno, na koncu pa povedano dobi povsem drug pomen. Laž Luke Meseca bi se po treh prenosih na koncu lahko glasila:

  1.    prenos: Ivan Simič bo prejel 780.000 evrov,
  2.    prenos: Ivan Simič je prejel 780.000 evrov,
  3.    prenos: Ivan Simič je ukradel 780.000,00 evrov

in nato njihov šef policije naroči hišno preiskavo pri Ivanu Simiču, nato sledi aretacija, pa pripor, šef sodišča Ivana Simiča po hitrem postopku obsodi na zaporno kazen in Ivan Simič konča na Dobu, za nekaj, kar ni storil. Ne recite mi, da to ni mogoče, saj se je to že zgodilo leta 2014.

Torej, če bo vladal KUL z Lukom Mesecem, nam bodo očitno nacionalizirali naša podjetja, o čemer je Levica že govorila, odvzeli nam bodo naše hiše, za katere še odplačujemo kredite, če se bomo zoperstavljali, nas bodo obtožili bogatenja, obsodili in zaprli. Vrnili se bomo v leto 1945, ko so bile nacionalizacije vsakodnevni ukrep.

Za konec pa še informacija za Rudija Medveda in Luko Meseca: Po informacijah, s katerimi razpolagam, bo novi register predpisov vzpostavljalo Javno podjetje Uradni list Republike Slovenije, d.o.o. Ne bi bilo slabo, če bi se prej o tem pozanimala na samem Javnem podjetju Uradni list Republike Slovenije, d.o.o.

Kaj te lažne obtožbe pomenijo za tuje vlagatelje, bo pokazal čas.

Ne bom se spuščal v nizko raven poznavanja socialne kapice, ki jo je pokazal Luka Mesec, toda v Sloveniji že imamo socialno kapico pri samostojnih poklicih, pri katerih je plačevanje socialnih prispevkov omejeno navzgor.

Kot drugo, ne drži navedba Luke Meseca, da bodo v primeru socialne kapice tisti, ki bodo imeli bruto plačo višjo od šest tisoč evrov, plačevali nizko dohodnino. Ob njegovi predstavitvi sem dobil občutek, da sploh ni prebral predloga Zakona o debirokratizaciji. Dejstvo je, da bo nekdo, ki ima danes bruto plačo 10.000 evrov, za znesek nad 6.000 evrov plačeval dohodnino po stopnji med 39 in 50 odstotki. Vsaj to bi poslanec Luka Mesec moral vedeti, če pa tega ne ve, naj bere revijo Denar.

Vir: BLOG IVANA SIMIČA

(Prvotno objavljeno 21. oktobra 2021)