Nagrajeni Nejc Krevs ne bo več TV voditelj

Po tem, ko se je moral nekdanji voditelj osrednjega TV Dnevnika Nejc Krevc po prihodu nove uprave RTV Slovenija posloviti od televizijskega studia, se je moral zdaj posloviti še od vodenja Prvega dnevnika na TV Slovenija. Izgovor novega vodstva informativnega programa TV Slovenija je, da bodo odslej poročila, ki so na sporedu ob 13. uri, vodili voditelji večernega Dnevnika, med katerimi pa Krevsa ni več.

V ozadju gre seveda za obračun s kadrom, ki je na RTV Slovenija napredoval ali prišel v času prejšnje uprave RTV Slovenija.

Med njimi je bil tudi Krevs, ki je pod prejšnjo upravo postal voditelj TV Dnevnika. Skupaj z njim se je morala od vodenja TV Dnevnika po prihodu nove uprave posloviti tudi Valentina Plaskan, ki je na RTV prišla v času prejšnje uprave.

Tako Krevs kot Plaskanova sta sicer letošnja nagrajenca Združenja novinarjev in publicistov, zato je še toliko bolj nenavadno, da sta ostala brez voditeljskega mesta.

Krevs se je od vodenja Dnevnika moral posloviti septembra lani, pri čemer so mu takrat ponudili vodenje Jutranjih poročil in Prvega dnevnika ob 13.00. “To delo sem v preteklosti že opravljal, zato sem voditeljsko mesto sprejel. Po treh mesecih pa so sprejeli odločitev, da bodo poročila ob 13. uri vodili voditelji večernega Dnevnika. To pomeni, da za nekatere voditelje in voditeljice ne bo več prostora. V preteklosti je že bil takšen sistem, zato ga spoštujem,” je dejal za portal N1.

A. V.