Načrtovan atentant na Vučića: Najresnejša grožnja, kar so jo kdaj videli

Aleksandar Vučić (vir: Zajem zaslona)

Srbska premierka Ana Brnabić je sinoči za srbske medije potrdila, da je tamkajšnja policija dobila informacije o tem, da skupina, ki se ukvarja z organiziranim kriminalom, načrtuje atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kot je dejala, gre za najresnejše grožnje doslej. Zatrdila je, da bodo Vučića zaščitili, poroča Tanjug.

Po besedah Brnabićeve naj bi atentat pripravljala skupina, ki bi jo lahko vodil Radoje Zvicer iz zloglasnega Kavaškega klana, ki naj bi se ukvarjal s prodajo drog in tudi naročenimi umori.

Srbska vlada je informacijo dobila od Europola, prek ene od držav EU. Zloglasna skupina je določila datum v februarju.

Brnabićeva je še povedala, da ne gre za prvo grožnjo, ki so jo zasledili, vendar pa gre zdaj za najresnejšo grožnjo, kar so jo kdaj videli.

Podrobnosti ni razkrila. Povedala je, da so poostrili Vučićevo varovanje, pri čemer pa je izrazila pričakovanje, da predsednik verjetno ne bo želel spremeniti svojega načina dela.

Vučić je zvečer na Instagramu po poročanju Tanjuga kot odziv na informacije o načrtih za njegov atentat zapisal: “Ni umika. Premagali jih bomo. Skupaj.”

Dodajmo, da ima Kavaški klan lovke tudi v Sloveniji.

Spomnimo. Slovenska policija je sredi novembra pridržala uslužbenko slovenskega specializiranega državnega tožilstva, ki je prek posrednikov slovenskim članom Kavaškega klana dostavljala zaupne informacije iz preiskave, ki poteka zoper njih. Za svoje usluge naj bi med drugim dobila avto.

Že maja lani je slovenska policija aretirala več deset članov slovenskega dela mednarodne kriminalne združbe, imenovane Kavaški klan. Kriminalna združba, ki izvira iz Črne gore, je trgovala z drogo in orožjem.

Po navedbah slovenske policije in specializiranega državnega tožilstva je slovenska mreža Kavaškega klana delovala od leta 2018.

O tem, da ima Kavaški klan svoje krilo tudi v Sloveniji, pa je že maja lani poročal novinar Luka Perš. Na vrhu slovenske piramide sta bila Milan Vujotić in Filip Vrzić.

Slednji je sestavil skupino 60 ljudi, ki so izvajali kriminalne posle na območju Slovenije in Balkana.

Srbski Blic je takrat zapisal, da so del kriminalne združbe tudi Klemen Kadivec, Luka Arapović, Drejc Kovač, Blažo Kadivec, Danijel Mišljenović, Uroš Inglić, Igor Popović, Stojan Babić, Srđan Petrović, Elvis Kolenović, Nenad Tabaković, Danko Kožal, Danko Vukojević, Alen Bajc, Miloš Joksimović, Marko Škrbec, Darka Nevzatović, Slađan Petrović in Željko Hrlaković.

Slovensko krilo Kavaškega klana je samo v Luko Koper pripeljalo vsaj 800 kilogramov kokaina.

Več o tem lahko preberete na povezavi: 800 kilogramov kokaina

M. D.