Na vidiku preiskava o Gen-I

Robert Golob in Vesna Vuković (vir: arhiv)

Po večmesečnem trudu, ko poslanci NSi v državnem zboru niso pripravljeni dati podpisov treh poslancev za ustanovitev parlamentarne preiskovalne komisije o Gen-I v času, ko je družbo vodil Robert Golob, se zdaj končno le premika.

Ne NSi, ti še vedno ne dajo podpisov pod zahtevo, ki jo je pripravila SDS, o ustanovitvi preiskovalne komisije bo v sredo razpravljal Državni svet RS.

Poslanska skupina SDS sama zahteve ni mogla vložiti, imajo 27 poslancev in poslank, za vložitev zahteve je potrebnih 30 podpisov. Prosili so poslansko skupino NSi, ki pa se na to vse doslej ni odzivala oz. je prispevanje treh podpisov zavračala.

V Državnem svetu RS, ki ga vodi Marko Lotrič, pa bodo zdaj obravnavali predlog skupine državnih svetnikov, ki zastopajo lokalne interese. Na na seji v sredo bodo tako obravnavali predlog zahteve za odreditev parlamentarne preiskave o sumu vplivanja na odločitve podjetja Gen-I. Preiskovali naj bi tudi domnevno nezakonito financiranje Gibanja Svoboda in njene volilne kampanje za volitve v državni zbor leta 2022.

Uporabniki družbenih omrežij odločitev Državnega sveta RS pozdravljajo.

M. D.