Na Uršnih selih namenu predali prenovljen zadružni dom

Prenovljena stavba na Uršnih selih (vir: MO NM)

Več kot 60 let star zadružni dom na Uršnih selih, ki je pomembno središče tega kraja z bogatim društvenim in krajevnim življenjem, je zaživel v novi podobi. Prenovljeno stavbo so uradno predali namenu v soboto, 30. oktobra, v stavbi so prostori za delovanje krajevne skupnosti in večnamenski prostori za različne dejavnosti, na voljo je tudi šest stanovanj.

Prenova v vrednosti dobrih 788.000 evrov (z DDV) je potekala v dveh fazah, pri čemer je Mestna občina Novo mesto prispevala 507.000 evrov, podjetje Zarja pa 281.000 evrov.

V začetni fazi je potekala gradbena ureditev podstrešnega dela z zamenjavo strešne konstrukcije in kritine. Nadaljevalna dela pa so vključevala ureditev kanalizacije, vodovoda in sistema ogrevanja, obnovo fasade in oken, ureditev parkirnih mest, izvedbo frčade na strehi in dokončanje prostorov z zaključnimi tlaki in ulitjem betonske plošče.

Stavba, ki je nekoč že nudila prostor za stanovanja, pošto, trgovino in kulturni dom, je sedaj preurejena tako, da krajankam in krajanom nudi primerno kombinacijo stanovanjskega objekta s potrebnimi prostori za krajevno skupnost in društvene dejavnosti.

V stavbi je za nakup na voljo tudi šest novih dvosobnih stanovanj, v velikosti bruto okoli 54 kvadratnih metrov po prodajni ceni nekaj pod 100 tisoč evri. Uršna sela so od Novega mesta oddaljena 12 kilometrov.

Stavbo so namenu predali župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, predsednik sveta Krajevne skupnosti Uršna sela Milivoj Golić, predstavnik podjetja Zarja Klemen Kestnar in direktor podjetja Malkom Marjan Skube.

M. P.