Na TVS ukinjajo oddajo Kaj dogaja?, parodijo na Roberta Goloba

Novo vodstvo RTV Slovenija, nastavljeno s strani vlade Roberta Goloba, pospešeno ukinja oddaje, ki so tako ali drugače kritične do Goloba in njegove vladne politike. Po ukinitvi oddaje Arena z Igorjem Pirkovičem in Vido Petrovčič v prihodnjem letu ukinjajo še oddajo Panorama in paradno vikend oddajo TV Slovenija Kaj dogaja.

 

Zlasti slednja naj bi bila že nekaj časa trn v peti Robertu Golobu. V sklopu oddaje namreč predvajajo tudi satirično TV novelo Palomar, v kateri se norčujejo iz Golobovega stila vladanja. Oddajo ukinjajo kljub temu, da je bila ena redkih gledljivih zabavnih oddaj na TV Slovenija.

Kot poroča dobro obveščeni novinar in urednik Bojan Požar, so na RTV Slovenija namreč včeraj dokončali programsko produkcijski načrt za leto 2024. V njem so za tretjino oklestili športe vsebine in razvedrilo, med drugim so tudi ukinili oddajo Kaj dogaja. Ukinili naj bi tudi informativno oddajo Panorama. Oddaja Tarča naj bi zaenkrat ostala, Studia City pa ni v načrtu.

Kljub temu, da so program oklestili za tretjino, vsi redno zaposleni na RTV Slovenija ostajajo zaposleni. Bodo pa odpuščali honorarne sodelavce, ki so ustvarjali ukinjene oddaje, je poročal Požar.

A. V.