Na Petrolovih bencinskih črpalkah zmanjkuje goriva

Takšna obvestila so včeraj nekatere pričakala na Petrolovih črpalkah. (vir: Twitter)

Na Petrolovih bencinskih črpalkah je včeraj zmanjkovalo goriva. V Novem mestu je na vseh bencinskih servisih dizelskega goriva zmanjkalo okoli 21.45 ure, na Twitterju pa se vrstijo fotografije o pomanjkanju tudi v drugih krajih po Sloveniji. Že čez dan pa so poročali o velikih vrstah na bencinskih črpalkah. 

Hkrati so poročali, da predvsem dizelskega goriva zmanjkuje samo na Petrolovih črpalkah, na OMV naj bi bilo tega dovolj.

Vrstijo se komentarji, da “Petrol špekulira”, saj bo s torkom od polnoči dalje imel višje marže.

Razlog za trenutno pomanjkanje goriva je v napovedani podražitvi goriv v torek, 21. junija, ob polnoči. Po izračunih časnika Finance naj bi bila cena za liter dizla 1,81 evra, ceno bencina pa je na novinarski konferenci napovedal že novi predsednik vlade, pri 1,80 evra.

Podražitev naj bi bila tako najmanj 15,4 % za bencin in 8,51 % za dizel. Ob tem, da bodo marže trgovci ponovno določali sami, zato so možne še večje spremembe.

Spomnimo. Vlada Roberta Goloba je v tem tednu umaknila uredbo, ki jo je 10. maja sprejela vlada Janeza Janše, cene goriv bi morale biti zamrznjene do vključno 10. avgusta 2022, določene so bile: 1,560 evra za bencin in 1,668 evra za dizel.

Od torka opolnoči bo dizel dražji za najmanj 0,142 evra (14,20 evra za 100 litrov goriva), bencin pa za 0,24 evra (24 evrov za 100 litrov goriva). Vse to bo posledično vplivalo tudi na podražitve ostalih izdelkov in storitev.

Vir: Twitter

M. D.