Kronika: Ukradli gorivo, avto, poljščine, ovce, orodje in računalnik

vir: pixabay.com

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o osmih vlomih in tatvinah, v petih primerih poročajo o tatvinah goriva. V Dobovi je nekdo ukradel renault clio, kradli pa so še poljščine, ovce, orodje in prenosni računalnik.

Policija izpostavlja naslednje vlome in tatvine:

V okolici Črnomlja je nekdo z rezervoarja delovnega stroja iztočil in odtujil okoli 200 litrov goriva. Vlomil je tudi v kovinski zabojnik in odtujil več kosov orodja.

Na Kandijski cesti v Novem mestu je med 20. 6. in 1. 7. nekdo vlomil v klet stanovanjskega bloka in odtujil baterijski vrtalnik. Lastnika je oškodoval za 200 evrov.

V noči na 2. 7. so neznanci na območju Potočne vasi (Novo mesto) z vrtov odtujili poljščine. Okoliščine policisti PP Novo mesto še preiskujejo.

Na parkirnem prostoru v Brežicah je 2. 7. zvečer nekdo vlomil v rezervoar tovornega vozila in odtujil okoli 200 litrov goriva.

V kraju Zasap na območju PP Brežice je v noči na 3. 7. neznanec vlomil v rezervoarje treh tovornih vozil in iztočil ter odtujil okoli 600 litrov goriva.

S parkirnega prostora v Dobovi je 3. 7. nekdo odtujil osebni avtomobil znamke Renault clio, črne barve, registrskih oznak LJ 65-JIH. Avtomobil je bil odklenjen, v njem pa kontaktni ključi vozila.

V Kraški vasi na območju PP Brežice je v noči na 3. 7. nekdo s pašnika odtujil štiri ovce.

Na parkirnem prostoru v Foersterjevi ulici v Novem mestu je v noči na 3. 7. nekdo vlomil v tovorno vozilo in odtujil prenosni računalnik.

M. D.