Na OŠ Šentjernej zaradi okužbe v karanteno oddelek 7. razreda

Občina Šentjernej v zadnjih dneh postaja eno od večjih žarišč novega koronavirusa. Včeraj popoldne so okužbo potrdili tudi pri učenki 7. razreda Osnovne šole Šentjernej, zaradi česar so epidemiologi za razred odredili karanteno, ki bo trajala do 11. oktobra. Ni pa treba v karanteno učiteljem, ki učijo omenjeni razred, saj so epidemiologi ocenili, da niso bili neposredno ogroženi.

Kot je na spletni strani šole zapisal njen ravnatelj Aljoša Šip, so razmeram v občini in na šoli prilagodili nekatere zaščitne ukrepe.

Tako morajo ne glede na omilitev ukrepov na državni ravni za šole učitelji v šoli še vedno ves čas nositi zaščitne maske. Te morajo med odmori na hodnikih nositi tudi učenci, kar je sicer ukrep, ki je veljal tudi že do zdaj. Vse dogovorjene osebne stike – pogovorne ure, roditeljske sestanke, svet staršev in svet zavoda – je šola odpovedala in jih bodo v naslednjem tednu ali dveh izvedli na daljavo. Dejavnosti razširjenega programa bodo na šoli izvajali, kolikor je le možno, v enotnih skupinah, za kar bodo prilagodili urnik. Za otroke v karanteni ali izolaciji pa bodo vzpostavili pouk na daljavo. Ravnatelj vse starše tudi naproša, da skupaj z otroki preverijo, ali so obnovili dostop in se prijavili v spletne učilnice, da bo v primeru prehoda oddelka na delo na daljavo, lažje.

“Prosim vas za sodelovanje in podporo. Veliko truda, sredstev in časa vlagamo za urejanje vseh potrebnih organizacijskih in pedagoških vprašanj, da šola ohranja varnost in visoko raven pedagoškega dela. Le tako otroci in zaposleni niso ogroženi. Vse spremembe stanja pa budno spremljamo in sodelujejo z pristojnimi institucijami,” je zapisal.

Kot navaja, je za v prihodnje posebej pomembno, da otroka, ki se slabo počuti ali pa kaže kakršne koli znake prehlada, slabosti, vročine, kašlja …, starši ne pošiljajo v šolo. Hkrati naj razrednike nemudoma obvestijo o možni odrejeni karanteni ali pozitivnem rezultatu testiranja.

A. M.