Na Krasu še vedno 1100 gasilcev in številni gozdni delavci, prostovoljci in sekači

Več kot 1100 gasilcev se še vedno bori z ognjem na Krasu. Na pomoč so prispeli helikopterji, letala za gašenje in mednarodne ekipe gasilcev, iz šestih držav (Avstrije, Hrvaške, Italije, Slovaške, Madžarske in Srbije).

Na Krasu so tudi gozdni delavci, prostovoljci in sekači, ki sečejo in odvažajo drevesa, da ogenj ne bi preskočil.

Z najnovejšimi razmerami na Krasu se je danes seznanil tudi predsednik republike Borut Pahor in se srečal ter zahvalil gasilcem, gozdarjem in vsem prostovoljcem, ki sodelujejo pri gašenju požara in odpravi posledic. To je bil že njegov drugi obisk v zadnjih dneh.

Okoli poldneva sta na Kras okoli 12. ure prispela tudi Robert Golob in Tanja Fajon. Golob je bil še okoli 10. ure opažen za volanom prestižno dragega osebnega avtomobila BMW X6 na Šilu (na Krku), ki je očitno njegova počitniška destinacija. Fotografijo z njegovega obiska na Šilu s konca prejšnjega tedna (soboto, 17. julija) smo že objavili.

Tudi Tanja Fajon je očitno prekinila dopust, letos okoli otoka Vis, hkrati pa na Twitterju srečna objavljala posnetek svojega leta s posadko avstrijskega helikopterja. Kot podpredsednica vlade in zunanja ministrica, varovana oseba si je dovolila, da se je za zabavo pustila vozili naokrog s helikopterjem, ki je namenjen za gašenje požara.

A. L.