Na jutrišnji vseslovenski shod tudi mali podjetniki

Pozivi malih podjetnikov k udeležbi na jutrišnjem vseslovenskem protestnem shodu v Ljubljani. (vir: Instagram)

Jutri, v četrtek, 21. marca, ob 17. uri bo na Kongresnem trgu v Ljubljani potekal veliki vseslovenski shod z naslovom Dovolj. Shoda se bodo udeležili številni, tudi Ruparjevi upokojenci, kar smo razkrili včeraj, udeležbo so napovedali kmetje in tudi mladi podjetniki. Prišli bodo tudi številni volivci Gibanja Svoboda, ki obžalujejo svojo odločitev izpred dveh let.

Jutri bo šlo za shod razočaranih in osuplih državljanov, ki si pred volitvami niti v sanjah niso mogli predstavljati, kaj bo naredila vlada Roberta Goloba.

Udeležbo na shodu so napovedali tudi mali podjetniki, ki zaradi vedno višjih davkov in prispevkov na trgu komaj preživijo. Pogoji poslovanja se zaostrujejo, mesečni prispevki za socialno varnost so se povečali iz 350 na 545 evrov. Dvig prispevkov se je v roku leta in pol tokrat povečal že tretjič. Številni že tudi resno razmišljajo o selitvi firme v tujino. Ne samo prispevki, čedalje višji so tudi stroški, povezani z energijo. V drugih državah se ti znižujejo, v Sloveniji pa Golobova vlada cene zgolj povišuje, hkrati z zvišanjem davkov (trošarin) preprečuje tudi znižanje cen pogonskih goriv.

Tudi povsem apolitični podjetniki se zdaj sprašujejo, ali so res “take ovce” in dodajajo, da je dovolj. Na družbenih omrežjih se medsebojno pozivajo k udeležbi na jutrišnjem vseslovenskem ljudskem protestu v Ljubljani. Enostavno jim je dovolj oblastniškega izkoriščanja in tiranije velike države.

M. D.