Na Gačah v petek odpirajo zimsko sezono

Arhiv (RTC Gače, FB).

Bolj zimske temperature so upraviteljem največjega dolenjsko-belokranjskega smučišča Gače nad Črmošnjicami pri Semiču omogočile umetno zasneževanje in s tem odprtje nove zimske sezone. Smučišče odpirajo v petek, ko bodo zagnali dve vlečnici in sedežnico.

Trenutno bodo obratovali progi B in MEDO, vlečnice Medo, Gače1 in sedežnica Gričice. Smučišče bo obratovalo od 9. do 16. Sankališče je ob progi Medo.

Po besedah vodje smučišča Boruta Koprivnika so jim zimske temperature omogočile zasnežiti progi . “Debelina pripravljene proge je pol metra, kar bi, če ne bo nekih pretirano visokih temperatur, moralo zdržati do konca sezone,” je povedal za STA.

Smučarske vozovnice so glede na lani podražili za dva evra, še vedno pa so po Koprivnikovem prepričanju najcenejše smučišče v Sloveniji. Dnevna karta bo stala 26 evrov, na voljo bodo tudi ugodne karte za družine ter tri- in štiriurna karta. Smučišče bo obratovalo od 9. do 16. ure.

Glede na lani so še nekoliko izboljšali ponudbo smučarskih šol, saj bosta vseskozi postavljeni dve progi za otroke. Okrepili so tudi gostinsko ponudbo.

Foto, vir: Gače, kamere – (20+) Facebook

A. L.