Na eni strani pisano življenje, na drugi strani črna smrt

Na Prešernovem trgu v Ljubljani je dopoldne v organizaciji Mreže za življenje in enakopravnost potekal Shod za življenje, na katerem je nekaj tisoč zbranih opozorilo na problematiko nerojenih otrok. Istočasno se je v središču Ljubljane zbralo nekaj sto zagovornikov splava. Za zdaj ni poročil, da bi pri tem prišlo do incidentov.

 

Dve podobi Slovenije: Na eni strani veselje do življenja, na drugi strani maske in črnina.

Nekaj tisoč udeležencev Shoda za življenje, med katerimi je bilo veliko družin z otroki, je s pisanimi baloni, petjem in nagovori opozorilo, da je treba ščititi človeško življenje od spočetja do smrti, da splav vse prevečkrat služi kot kontracepcijsko sredstvo ter da je letno v Sloveniji, ki se sooča s staranjem prebivalstva, splavljenih za 190 razredov otrok. Zato so pozvali k spremembi razmišljanja na tem področju.

Na drugi strani se je zbralo nekaj sto zagovornikov splava, povečini pripadnikov nevladnih organizacij z Metelkove, med katerimi je bilo mogoče opaziti tudi levičarsko ekstremistko Saro Štiglic, ki je v petek pozivala na shod. Zamaskirani in oblečeni v črno so, tudi s prostaškimi gesli, kot je Moja p…, moja izbira in Spizdite, izražali nestrinjanje s Shodom za življenje.

A. V.