Na avtocesti dve prometni nesreči

Fotografija je simbolična. (vir: GRC Novo mesto,. arhiv)

Na dolenjski avtocesti je sinoči v manj kot pol ure razlike prišlo do dveh prometnih nesreč. V obeh sta bila udeleženi tovorni vozili. Dve osebi sta bili poškodovani, zaradi odstranjevanja posledic nesreče je bil promet po avtocesti oviran do približno 23. ure. 

 

Ob 20. uri se je na dolenjski avtocesti med priključkom Novo mesto – vzhod in Novo mesto – zahod, prevrnilo vozilo avto vleke s prikolico na kateri so bila naložena osebna vozila. Gasilci GRC Novo mesto so osvetljevali in zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom postavili prikolico na kolesa ter jo odstranili s cestišča. V nesreči ni bilo poškodovanih. Delavci DARS-a so očistili cestišče.

Ob 20.24 sta na avtocesti med priključkoma Trebnje-zahod in Bič v bližini pokritega vkopa Medvedjek, občina Trebnje, trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem Nujne medicinske pomoči Trebnje pri oskrbi dveh poškodovanih oseb. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

M. D.