Na 4. Novomeškem polmaratonu domačina postavila nova rekorda proge

Zmagovalci 4. Novomeškega polmaratona (foto: Jaka Šuln, Mestna občina Novo mesto)

V soboto in nedeljo je bilo v sklopu Novomeškega polmaratona na ulicah Novega mesta več tekaških dogodkov, sodelovalo je okoli 1200 tekačev. Poleg polmaratona so pomerili še v teku na 10 in 6,5 km, v več kategorijah otroškega teka so sodelovali malčki in šolarji, v caniscrossu pa je bilo mogoče navijati za najhitrejšo ekipo psa in njegovega lastnika.

Vrhunec dogajanja je predstavljal polmaraton, kjer se je kot njegov absolutni zmagovalec z novim rekordom 21 kilometrov in 98 metrov dolge proge izkazal Mitja Krevs, med dekleti je najboljši rezultat dosegla Novomeščanka Anja Fink.

Novomeški polmaraton sodi med najvidnejše športne prireditve v jugovzhodni Sloveniji, njegovo organizacijo je letos znova, že tradicionalno, prevzel Primož Kobe, Novomeščan in olimpijski maratonec. 

Otroški tek in tek s psi sta bila na programu v soboto in sta skupno privabila več kot 100 tekačev, s štirinožnimi spremljevalci sta slavila Tilen Strmšek in Ula Kupec.

V soboto so imeli rekreativno srečanje ljubitelji nordijske hoje in pohodniki, ki so se sprehodili do gradu Grm.

V nedeljo pa je bil osrednji 4. Novomeški polmaraton, kjer so rezultati šteli tudi za državno prvenstvo članov, članic in veteranov, tek na 10 km, ki je tekače vodil čez Glavni trg, ter tek na 6,5 km.

V teku na 10 km sta bila najboljša Belgijec Stiens Roel in olimpijka Klara Lukan, v teku na 6,5 km pa Rok Godler in Nina Pečnik.

Na polmaratonu je bil z rezultatom 1:07:23 absolutni zmagovalec Mitja Krevs (Štajerska), sledila sta mu Jan Brešan in Matic Modic, pri ženskah je po najvišjem mestu in hkrati po rekordu proge v ženski konkurenci segla Anja Fink (Akademsko atletsko društvo Slovan), na stopničkah sta se ji pridružili še Neja Kršinar in Njoki Georginah.

Foto: Jaka Šuln, vir: Občina NM

M. D.