Muslimanski župan Londona po izvolitvi pokazal svoj prezirljiv odnos do žensk

Takole je Khan ignoriral roko Hallove.

Na sobotnih županskih volitvah v Londonu je znova zmagal kandidat laburistov Sadiq Khan, sicer prvi musliman, ki mu je leta 2016 uspelo postati župan Londona. Slednje mu je uspelo predvsem ob dejstvu, da se v London naseljuje vse več muslimanov in da ti v določenih londonskih četrtih že predstavljajo večino.

 

Ob vnovični izvolitvi je Khan poskrbel tudi za incident, s katerim je pokazal svoj odnos do žensk. Ko mu je namreč tekmica Susan Hall po razglasitvi rezultatov volitev ponudila roko in priznala svoj poraz, jo je Khan le prezirljivo pogledal in jo ignoriral. Roko ji je nejevoljno stisnil šele potem, ko mu jo je ponudila drugič in ko je njegovo ignoriranje postalo že preveč očitno.

Po mnenju poznavalcev je Khan s tem demonstriral kakšen položaj ima ženska v muslimanskem svetu, kjer so ženske pogosto zapostavljene in brez osnovnih pravic. Takšno miselnost Khan zdaj očitno vpeljuje tudi v londonsko družbo, kar se je še pred leti s stališča, da smo v evropskem prostoru vsi enakopravni, zdelo skorajda nepredstavljivo.

Kot sicer navajajo nekateri britanski mediji in X profil Oli London, je v času odkar London vodi Khan, zaradi zločinov z nožem življenje izgubilo več kot 1000 ljudi. Pri tem večji del napadalcev predstavljajo migranti, ki so se v Veliko Britanijo preselili iz Bližnjega vzhoda in Afrike. Mesto je prav tako doživelo velik porast kriminala.

A. V.