Množične podpore protestom je konec!

Protivladne proteste podpira najmanj Slovencev od začetka merjenja podpore.

Četrtkov protest v Ljubljani, ko so huligani napadli policijo. (vir: Nova24TV.si)

Protivladne proteste podpira le še 33,2 odstotka anketirancev, kar je najmanj v zgodovini merjenja javnomnenjske podpore. Protestom, ki so se nazadnje izkazali za izjemno nasilne, nasprotuje že 61,5 odstotka Slovencev.

Protivladni protesti in protestniško gibanje že od samega začetka desnosredinske vlade vsakotedensko izraža nasprotovanje vladi, vse od takrat pa jim podporo meri tudi agencija Parsifal. Ta je z zadnjo anketo ugotovila najnižjo podporo od začetka merjenj.

Znano je, da so imeli protestniki izjemno podporo osrednjih medijev, temu primerna je bila tudi začetna udeležba, saj so ob petkih uspeli zbrati več tisoč ljudi, ki so kolesarili kljub prepovedi zbiranja.

Toda začeten naboj je kmalu ugasnil in pričakovanja levičarskih protestnikov, da bodo po hitrem postopku zrušili vlado, so se izkazala za zgrešena.

V primerjavi z zadnjimi tremi meseci gre tako zdaj za najmanjšo podporo protestnikom, največjo podporo pa so imeli v začetku meseca junija, ko jih je podpiralo 44,8 odstotka vprašanih.

Anketa je bila izvedena med 2. in 4. novembrom 2020, v raziskavo pa je bilo zajetih 730 anketirancev, od tega 49,6 odstotka žensk.

Več o tem lahko preberete tukaj 

M. D.