Konsolidacija stranke na poseben, Desusov način

Kongres stranke DeSUS, ki je prinesel novega-starega predsednika te stranke je bil več kot očitno dobro že pred meseci naštudirana farsa in predstava za javnost.

Ne samo, da je bil zmagovalec znan že vnaprej, tega namreč sploh niso prikrivali, temveč je bilo v primeru slabega rezultata in morebitnega presenečanja vse pripravljeno, da bi tudi s prevaro zmagal večni Karel.

Ne gre dvomiti, da je bila ponovna izvolitev Erjavca krvavo potrebna predvsem tistim, ki se tako neusmiljeno borijo za oblast in se s tem zopet polastijo finančnih sredstev, in za dosego tega cilja so bili in so še pripravljeni igrati umazane igre v ozadju tega dogajanja.

Spletke in prevare, na katerih temelji dobršen del levega političnega pola v Sloveniji, tudi v tej stranki niso nepoznane. Od dejstva, da so bile glasovnice podpisane s strani stare-nove  generalne sekretarke Lidije Štruc, ki je tudi zasebno povezana s Karlom Erjavcem, ki je te glasovnice zbirala in jih metala v zapečateno skrinjico ter na ta način z lahkoto manipulirala z glasovi delegatov, pa do dejstva, da so ministra za zdravje Tomaža Gantarja, ki je vsekakor želel kandidirati za mesto predsednika, s spletkami in grožnjami »spametovali«, naj tega ne počne, pri čemur je izdatno pomagala Nina Stankovič v navezi s Šarčevim lakajem Damirjem Črnčecem (LMŠ).

Kakorkoli že vzamemo. Jasno je, da stranka DeSUS razpada. Odstopi vidnih članov, tudi delegatov se vrstijo po tekočem traku.

V nadaljevanju objavljamo tri izstopne izjave vidnih predstavnikov stranke, ki so iz stranke izstopili in se odpovedali vsem položajem v stranki.

– ZDENKA JAN (predsednica ZDUS Celje), ki je izstop utemeljila z besedami »da ne morem in ne želim sodelovati z ljudmi, ki so v enem letu nekajkrat spremenili svoja stališča in osebne interese postavljajo pred resnično dobrobit stranke«.

– IVAN RATOŠA (predsednik odbora DESUS Koper, član PO JP in delegat kongresa DeSUS), ki »ODSTOPA IZ VSEH FUNKCIJ V STRANKI DESUS« in »NEPREKLICNO ODSTOPA IZ STRANKE DESUS«.

– Mag. BORUT NEJC RAZGORŠEK (član statutarne komisije), ki odstopa »kot član statutarne komisije in IZSTOPA iz stranke DeSUS«.

Po dobro obveščenih virih naj bi danes odstopili tudi vidni člani stranke iz občinskih odborov PIRAN, IZOLA, BRDA, TOLMIN in KOBARID.

Vsekakor gre za razpad stranke DeSUS, ki je s starim-novim predsednikom kljub opozorilom in pod budnim očesom javnosti izvedla povsem nedemokratične in neveljavne volitve in na čelo stranke postavila človeka, ki bo to stranko dokončno postavil na smetišče zgodovine.

Dobro obveščeni viri tudi navajajo, da so nekdanjo predsednico stranke DeSUS dr. Aleksandro Pivec, ki so jo z načrtnimi diskreditacijami in na grob način prisilili v odstop in je hotela stranko prenoviti, jo posodobiti in DeSUS kot moderno stranko popeljati na novo pot, po naročilu Karla ERJAVCA zasledovali celo zasebni detektivi in jo spremljali na vsakem koraku.

Vse to nakazuje, da je bil zdajšnji scenarij načrtovan že vse od padca Karla velikega in dobro premišljena igra Golobičevih agentov, navajajo dobro poučeni.

Izvolitev Karla Erjavca na mesto predsednika bo imela hude posledice tudi za državo, saj je samo vprašanje časa, kdaj bo DeSUS zapustil koalicijo in prestopil na stran KUL. Da se to bo zgodilo, je dejstvo, pred katerim si ni več moč zakrivati oči, dodajajo poznavalci razmer. In dodajajo:

“Dejstvo je tudi, da Demokratične stranke upokojencev Slovenije po naslednjih volitvah ne bo več na zemljevidu političnih strank v Sloveniji. Vsaj 20 let prepozno, pa vendar.”

Odstopne izjave (za povečanje kliknite na fotografijo).

M. D.