Mirna Peč: Zabava s Čuki in prazničnim sejmom

Mirna Peč (vir: arhiv)

Kulturno društvo Četrtkova brenčanja pripravlja posebno zabavo, silvestrovanje za vse generacije, pripravljajo praznični sejem lokalnih ponudnikov in obisk prijazne tete Zzzime.

Prireditev bo danes, ob 18. uri, na prostem, pred Osnovno šolo Toneta Pavčka. Vstopnine ne, dogodek je omogočila Občina Mirna Peč.

V Mirno Peč se po dolgem času vračajo priljubljeni Čuki. Obiskovalci bomo poleg kakovostne glasbe deležni še odlične hrane in pijače. Slastne dobrote bodo pripravili v Cateringu Kukman, sladokusce bodo razveselili Saša Obranovič z domačimi dobrotami in butičnimi sladicami ter novomeški skavti s palačinkami. Da ne bosmo žejni, bomo poskrbeli Brenčači s pomočniki in Peter s Pivovarne Cesar.

Raznolika bo tudi ponudba na prazničnih stojnicah, kjer bodo sadove svojega ustvarjanja in dela ponujali slovenski rokodelci. Med njimi bodo izdelki iz lesa in konoplje, ekološki pridelki, zimske kape s krznenimi cofki, ročno šivana dela, naravna kozmetika in mlečni izdelki. Vse nanizano so lahko tudi izjemno lepa in unikatna darila, ki jih bomo lahko na stojnicah izbirali od 18. ure dalje.

Koncert Čukov se bo predvidoma začel okoli 19. ure. Pripravljajo program za vse generacije in za vse glasbene okuse, zato le nabrusite pete, plesalo in rajalo se bo! Vmes bo na obisk iz daljnih severnih dežel prispela teta Zzzima, ki bo s seboj prinesla pravljičnost, čarobnost, veselje, srečo in ljubezen.

V Kulturnem društvu Četrtkova brenčanja v Mirni Peči nikoli ne počivajo. Vseskozi neumorno snujejo in pripravljajo zanimive in doživetij polne prireditve.

(vir: Občina Mirna Peč)

M. D.