Mirna Peč: Brenčaški junij bo znova pester

Mirna Peč (vir: arhiv)

Kulturno društvo Četrtkova brenčanja v Mirni Peči jutri, v soboto, 17. junija, vabi na edinstven dogodek – jubilejni 10. pohod po Poti Slakove in Pavčkove mladosti, ki ga organizirajo v sodelovanju z Občino Mirna Peč, lokalnimi društvi, občani in Osnovno šolo Toneta Pavčka. 

Pohod organizirajo v sklopu praznika Občine Mirna Peč.

Zbor bo jutri, na ploščadi pred cerkvijo sv. Kancijana v Mirni Peči. Prijave na datum pohoda bodo potekale med 7.45 in 8.30. Zgodnje prijave pa tudi že zbirajo na spletni strani cetrtkova-brencanja.si.

Zapisali so, da bodo hvaležni za predhodno najavo, zaradi lažje organizacije. Možno se bo prijaviti tudi pozneje in še na dan pohoda, pri čemer cena prijavnine ob zgodnji prijavi do 10. junija znaša 14, za poznejše prijave in na dan pohoda pa 15 evrov.

Prijavnina zajema: broško z motivom pohoda, plastenko vode, pogostitev s kavico mirnopeških podeželskih žena v Šentjuriju, pokušino mirnopeških vin (možnost 1) ali Slakov štrudelj (možnost 2), topel obrok na Malem kalu, kulturni program in organizacijo.

Vmesne postaje: Pavčkov dom v Šentjuriju, Hmeljčarska gora, Gasilski dom Hmeljčič in Izletniška kmetija Barbo – Domačija Slakove mladosti na Malem Kalu.

Dolžina pohoda: približno 10 do 12 lepih in ne pretirano zahtevnih kilometrov. Primerna je tudi za rekreativne pohodnike in začetnike ter za vse generacije, tudi za otroke, letos poteka v obratni smeri kot doslej. (vir)

Oprema: nahrbtnik za hrano in pijačo, rezervna oblačila, udobni pohodniški čevlji, pokrivalo za sijoče sonce in sončna očala ter dobra volja in prešernost.

Program praznovanja občinskega praznika

Začne se danes. Ob 8. uri se bo v Muzeju Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka začel dogodek Slikarski Extempore. Ob 15. uri bo otvoritev razstave upokojencev, ob 18. uri bo slavnostna seja Občinskega sveta, ob 20. uri pa se začne Festival mirnopeških vin.

Podroben program za soboto in nedeljo je dostopen na povezavi: Program občinskega praznika

M. D.